Procurorii au luat măsura sechestrului asigurător în cazul omului de afaceri Viorel Lazăr, din Arad, acuzat de o evaziune de peste 36 de milioane de lei ce ar fi fost comisă prin intermediul a două firme de procesare a cărnii pe care le administrează. În proces s-a constituit ca parte civilă ANAF, care încearcă recuperarea presupusului prejudiciu produs bugetului de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au instituit măsursa sechestrului pe bunurile a două firme administrate de omul de afaceri Viorel Lazăr, trimis în judecată pentru o presupusă evaziune de peste 36 de milioane de lei.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, sechestrul vizează bunuri imobile şi conturi ale firmelor care ar fi fost folosite la comiterea infracţiunii.

Totodată, ANAF s-a constituit parte civilă în proces, încercând să recupereze prejudiciul care ar fi fost produs bugetului de stat.

Omul de afaceri Viorel Lazăr, administrator al societăţilor comerciale Lazăr & Sohne SRL şi L & Fleisch SRL a fost trimis în judecată în stare de libertate, iar cele două firme sunt ”parte responsabilă civilmente” în proces.

Conform unui comunicat de presă remis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul  Arad, ”în perioada 2010-2013, prin ascunderea sursei impozabile, inculpatul, în calitate de administrator a două societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate prelucrarea şi conservarea cărnii, a cauzat un prejudiciu total bugetului de stat în sumă de  36.094.158 lei”.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Tribunalului Arad.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.