Apple va retrage probabil unele modele de iPhone-uri de pe piaţa din Germania, după ce Qualcomm a anunţat joi că a depus o garanţie sub formă de obligaţiuni, în valoare de 1,34 de miliarde de euro (1,52 miliarde dolari), pentru a permite intrarea în vigoare a unui ordin judecătoresc care interzice comercializarea telefoanelor respective în Germania, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul de cipuri a depus garanţia în cadrul condiţiilor impuse de instanţa germană, care a constatat pe 20 decembrie care a constatat că Apple a încălcat brevetele Qualcomm pentru tehnologia de reducere a consului utilizată la smartphone-uri.

Producătorul de iPhone-uri anunţase anterior că va retrage modelele iPhone 7 şi iPhone 8 din cele 15 magazine deţinute în Germania, la intrarea în vigoare a ordinului. Ordinul instanţei a intrat în vigoare în momentul în care Qualcomm a depus garanţia.

Procesul din Germania este a treia aacţiune majoră întreprinsă de Qualcomm pentru a obţine interzicerea comercializării iPhone-urilor de către Apple, din cauza încălcării brevetelor, după acţiuni similare lansate în Statele Unite şi China, şi face parte dintr-un litigiu global în care sunt implicate cele două companii.

Potrivit ordinului judecătoresc, Apple trebuie să oprească vânzarea telefoanelor respective şi importurile pentru toate iPhone-urile care nu respectă brevetele Qualcomm.

Un purtător de cuvânt al Apple din Germania a reiterat pe email, la solicitarea Reuters, că grupul intenţionează să conteste ordinul judecătoresc şi că pe perioada apelului modelele iPhone 7 şi iPhone 8 nu vor fi disponibile în magazinele sale.

Instanţa a mai impus Apple să recheme iPhone-urile afectate de la revânzătorii care le comercializează, potrivit unui comunicat al Qualcomm.

Într-un comunicat anterior referitor la decizia instanţei, Apple anunţase că va continua să ofere toate modelele de telefoane miilor de retaileri şi operatori din Germania, anunţ care intră în contradicţie directă cu interpretarea dată de Qualcomm ordinului.

”Toate modelele de iPhone-uri vor fi disponibile în continuare prin intermediul operatorilor şi revânzătorilor din 4.300 de locaţii din Germania”, a declarat joi un purtător de cuvânt al Apple.

Revânzătorul german Gravis a spus că încă vinde modelele iPhone 7 şi iPhone 8 în magazinele sale, precum şi online.

Apple nu a explicat de ce a crezut că poate continua să vândă telefoanele afectate de măsură prin intermediul retailerilor din Germania.

Reprezentanţii tribunalului regional din Munchen nu au fost disponibili pentru comentarii.

Anunţul Apple referitor la retragerea iPhone-urilor din magazinele din Germania contrastează cu modul în care a tratat problema în China, unde a fost în vigoare o interdicţie mult mai largă a vânzărilor de iPhone, în urma unui ordin judecătoresc în litigiul cu Qualcomm. Apple a continuat că vândă telefoanele în China, afirmând convingerea că telefoanele îndeplinesc condiţiile legale.

Cu toate acestea, Apple a efectuat o actualizare software, pentru a răspunde îngrijorărilor legate de respectarea deciziilor instanţelor chineze.

Qualcomm a apreciat că actualizările software sunt insuficiente şi că Apple trebuie să retragă telefoanele. Apple a făcut o solicitare în instanţei pentru reanalizarea deciziei, dar rezultatul nu a fost încă anunţat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.