Cel mai noi produs din portofoliul Apple, casca Vision Pro, va intra pe piaţă în a doua zi a lunii februarie, iar preţul porneşte de la 3.500 de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aşa cum promitea anul trecut când îşi prezenta noua cască de „spatial computing”, cum îi place lui Tim Cook să o numească, Vision Pro va fi disponibilă în primul trimestru al anului şi va putea fi cumpărată în Statele Unite începând din 2 februarie.

Aceeaşi cască va fi disponibilă pentru precomenzi cu două săptămâni mai devreme, pe 19 ianuarie.

Pentru 3.500 de dolari, casca Vision Pro oferă rezoluţii 4K pentru fiecare ochi în parte şi dispune de un controler prin care se poate face trecerea de la realitate virtuală la realitate augmentată.

Alături de cipul M2 dezvoltat de companie, Vision Pro dispune de un nou cip, numit R1, care procesează datele furnizate de senzori, camere şi microfoane.

Casca dispune şi de un sistem de urmărire a ochilor, pe baza căruia se face navigarea în cadrul mediului virtual, fără a fi necesar un controler fizic.

Sistemul de operare visionOS va permite rularea majorităţii aplicaţiilor de iPhone şi iPad, fără a fi necesare optimizări speciale din partea dezvoltatorilor.

Prezentarea oficială, din iunie 2023, a fost impresionantă, însă rămân semne de întrebare legate de funcţionarea software-ului şi de autonomie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.