Apple şi Ericsson au semnat, după ani de acuze reciproce. un acord în privinţa tehnologiilor brevetate, care pune cap multiplelor procese în care cele două companii s-au implicat reciproc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple şi Ericsson au semnat un acord prin care cele două companii renunţă la procesele în care sunt implicate şi îşi licenţiază reciproc tehnologii mobile pentru care deţin brevete.

Anunţul este făcut de Ericsson, Apple încă nu a comunicat nimic pe această temă.

Lupta legală dintre cele două companii a început în 2015 şi, de atunci, numărul proceselor prin care Apple şi Ericsson se acuzau reciproc de încălcarea brevetelor a crescut.

În discuţie au fost, printre altele, licenţele pentru transferul mobil de date prin 2G, 3G, 4G şi 5G.

Ericsson, companie cu vechime mai mare în piaţa mobilă, a cerut inclusiv blocarea vânzărilor de iPhone-uri. Apple, de cealaltă parte, a mai echilibrat situaţia după ce a cumpărat business-ul de modemuri mobile al Intel.

Cele două companii pun capăt luptelor legale după şapte ani, însă nu oferă detalii tehnice şi financiare privind acordul la care au ajuns.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.