Apple şi Amazon.com au pierdut împreună în ultimele patru zile peste 100 de de miliarde de dolari din capitalizarea lor bursieră, pe fondul evoluţiei negative a titlurilor companiilor din sectorul tehnologiei, transmite MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Apple au scăzut luni cu 1,5%, extinzând declinul la patru şedinţe de tranzacţionare consecutive, de la un nivel record de 228,36 doalari pe unitate, atins pe 4 septembrie.

Declinul de 4,6%, respectiv de 10,42 de dolari, consemnat în decurs de patru zile, este echivalent cu o scădere de 50,33 de miliarde de dolari, de când a atins un maxim de 1.100 miliarde de dolari, pe fondul evoluţiei negative a titlurilor din sectorul tehnologiei şi înainte de lansarea unor noi modele de iPhone-uri.

Scăderea acţiunilor Apple în cele patru zile a avut un impact de 71 de puncte asupra indicelui Dow Jones Industrial Average, care a coborât cu 69 de puncte în perioada respectivă.

Acţiunile Amazon.com, a doua cea mai valoroasă companie, au scăzut luni cu 0,8%, extinzând la rândul lor declinul la patru zile. În acest interval, capitalizarea Amazon a coborât cu 50,53 de miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.