Acţiunile Apple au atins miercuri 200 de dolari, pentru prima oară, şi s-au apropiat de o evaluare de 1.000 de miliarde de dolari, după ce compania a prognozat creşterea puternică a vânzărilor în actualul trimestru, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În plus, analiştii au spus că lansarea unor noi iPhone-uri în septembrie va crea condiţiile pentru o creştere durabilă.

Titlurile Apple au urcat cu până la 5,7%, la un maxim de 201,32 dolari pe unitate, la mică distanţă de nivelul de 206,49 dolari pe unitate, care va conferi companiei o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari.

Apple anticipează pentru trimestrul al patrulea fiscal venituri de 60-62 miliarde de dolari, peste aşteptările analiştilor, de 59,6 miliarde de dolari, potrivit datelor Thomson Reuters.

Producătorul iPhone lansează de obicei modele noi în septembrie, lună care include câteva zile din trimestrul patru.

În luna septembrie a acestui an, analitii anticipează lansarea unor modele cu ecrane de tipul celui cu care este dotat iPhone X, alături de alte funcţii.

”Considerăm probabil ca Apple să lanseze trei iPhone-uri noi în septembrie, cu preţuri mai mici şi o mai mare segmentare, ceea ce va face posibilă creşterea în termeni anuali a  numărului de unităţi vândute” , au scris analiştii firmei Canaccord Genuity într-o notă adresată clienţilor.

Cel puţin patru case de brokeraj au majorat preţurile ţintă ale acţiunilor Apple. Cel mai optimist preţ ţintă este al firmei Independent Research, care l-a mărit cu 6 dolari, la 226 dolari pentru o acţiune Apple.

Telefonul scump iPhone X a mărit marjele în trimestrul al treilea şi a creat optimismul că un nou telefon cu funcţii premium şi preţ mai mare ca al altor modele va creşte în continuare majele, au spus analiştii.

”Credem că lecţia învăţată de conducerea Apple de la iPhone X este că atunci când vinzi un smartphone de peste 1.000 de dolari poţi vinde un număr mai mic de aparate şi să obţii totuşi beneficii financiare” a declarat un analist al firmei DA Davidson, Tom Forte.

Apple a vândut 41,3 milioane de iPhone-uri în trimestrul trei fiscal, cu o jumătate de milion mai puţine decât aşteptările. Dar preţul mediu de vânzare a depăşit aşteptările cu 30 de dolari, atingând 724 de dolari.

Şi celelalte produse ale companiei au obţinut rezultate bune în trimestrul al treilea, inclusiv magazinul de aplicaţii şi cel de muzică. Analiştii se mai aşteaptă ca Apple să lanseze în curând un serviciu video, cu care să concureze servicii precum Netflix şi Prime, al Amazon.com.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.