O scădere recentă a acţiunilor Apple, din cauza îngrijorărilor legate de vânzările de iPhone-uri, a pus cea mai mare companie tehnologică din Silicon Valley în pericolul de a fi depăşită de Microsoft ca cea mai valoroasă companie din lume, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Îngrijorările noi legate de cererea de smartphone-uri au împins acţiunile Apple într-un declin de 2% până în prezent, după ce au crescut cu 57% în 2023.

Acţiunile Apple au scăzut miercuri cu circa 0,4%, în timp ce titlurile Microsoft au urcat cu 1,6%, erodând şi mai mult avantajul producătorului de iPhone.

Valoarea bursieră a Apple este acum la 2.866 miliarde de dolari, comparativ cu valoarea de 2.837 miliarde de dolari a Microsoft.

Capitalizarea bursieră a Apple a atins vârful la 3.081 miliarde dolari pe 14 decembrie, în timp ce valoarea Microsoft a atins 2.844 miliarde dolari pe 28 noiembrie.

Vânzările de iPhone-uri în China au scăzut cu 30% în prima săptămână a anului 2024, au declarat analiştii Jefferies într-o notă a clienţilor de săptămâna aceasta, adăugându-se la semnele de creştere a presiunilor competitive din partea Huawei şi a altor rivali interni.

Vânzările de căşti de realitate mixtă Vision Pro de la Apple încep pe 2 februarie în Statele Unite, marcând cea mai mare lansare de produs Apple de la iPhone în 2007.

Cu toate acestea, UBS, într-un raport de luni, a estimat că vânzările Vision Pro ar fi ”relativ nesemnificative” pentru câştigul pe acţiune al Apple în 2024.

De câteva ori din 2018 Microsoft a devansat pentru scurt timp Apple, ca cea mai valoroasă companie, cel mai recent în 2021, când preocupările legate de penuria lanţului de aprovizionare legate de pandemia de COVID-19 au lovit preţul acţiunilor producătorului de iPhone.

Ambele acţiuni tehnologice par relativ scumpe din punctul de vedere al preţului faţă de câştigurile aşteptate, o metodă comună de evaluare a companiilor cotate la bursă.

 În medie, analiştii anticipează că Apple a înregistrat venituri în creştere cu 0,7%, până la 117,9 miliarde de dolari pentru trimestrul încheiat în decembrie, potrivit LSEG. Aceasta ar marca prima creştere a veniturilor de la an la an în patru trimestre. Apple îşi raportează rezultatele pe 1 februarie.

Analiştii estimează că Microsoft va raporta o creştere cu 16% a veniturilor, la 61,1 miliarde de dolari, sporită de creşterea continuă a afacerii sale în cloud.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.