Apple a declarat miercuri că modelul său iPhone 12 a fost certificat de mai multe organisme internaţionale ca fiind în conformitate cu standardele globale de radiaţie, după ce un organ de supraveghere francez i-a ordonat să nu mai vândă telefonul pe motiv că încalcă limitele europene de expunere la radiaţii, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea de supraveghere a radiaţiilor ANFR a cerut marţi Apple să oprească vânzările de iPhone 12 în Franţa, după ce testele care arată Rata Specifică de Absorbţie (SAR) a telefonului, o măsură a ratei de energie de radiofrecvenţă absorbită de corp dintr-un echipament, au depăşit limita legală.

ANFR a spus că va trimite agenţi la magazinele Apple şi la alţi distribuitori pentru a verifica că modelul nu mai este vândut. Aceasta a spus că se aşteaptă ca Apple ”să folosească toate mijloacele disponibile pentru a pune capăt neconformităţii”, iar o lipsă de acţiune ar duce la rechemarea telefoanelor iPhone 12 deja vândute consumatorilor.

Apple a declarat că a furnizat ANFR mai multe rezultate de laborator ale sale şi ale unor terţe părţi independente, care demonstrează conformitatea cu toate reglementările şi standardele SAR aplicabile din lume.

Aceasta a spus că respinge rezultatele evaluării AFNR şi că va continua să colaboreze cu agenţia pentru a demonstra că telefoanele sunt conforme.

AFNR a spus că laboratoarele acreditate au constatat o absorbţie a energiei electromagnetice de către organism la 5,74 waţi pe kilogram în timpul testelor care simulează când telefonul era ţinut în mână sau ţinut în buzunarul pantalonilor.

Standardul european este o rată specifică de absorbţie de 4,0 waţi pe kilogram.

ANFR a adăugat că testele au arătat că telefonul respectă aşa-numitele standarde body-SAR atunci când era în buzunarul jachetei sau în geantă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.