Apple este investigată de autorităţile de reglementare a concurenţei din Uniunea Europeană în legătură cu App Store şi sistemul de plăţi mobile Apple Pay, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană a anunţat că investigaţia sa va analiza condiţiile Apple care obligă dezvoltatorii de aplicaţii să vândă clienţilor utilizând sistemul său de achiziţie integrat în aplicaţie şi reguli care le împiedică să informeze utilizatorii despre produsele mai ieftine din altă parte.

Ancheta va cuprinde, de asemenea, toate aplicaţiile care concurează cu Apple în Europa, care ar putea fi aplicaţii pentru jocuri şi icloud, în urma informaţiilor informale primite de autorităţile de reglementare.

Investigaţia  fost deschisă în urma unei reclamaţii de anul trecut din partea serviciului de streaming de muzică Spotify, potrivit căreia Apple restricţionează în mod nedrept accesul companiilor rivale la serviciul de streaming Apple Music. Un alt motiv este taxa de 30% percepută dezvoltatorilor de aplicaţii.

Spotify a salutat mişcarea UE. În martie anul trecut, o companie concurentă mai mică a depus o plângere similară legată de cărţile electronice şi cărţile audio.

”Se pare că Apple a obţinut un rol de ”paznic al porţilor ”atunci când vine vorba de distribuirea de aplicaţii şi conţinut către utilizatorii dispozitivelor populare Apple”, a declarat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, într-o declaraţie.
Al doilea caz se concentrează asupra termenilor şi condiţiilor Apple privind modul în care serviciul său de plată mobilă Apple Pay ar trebui utilizat în aplicaţiile şi site-urile web ale comercianţilor şi, de asemenea, refuzul companiei de a permite accesului rivalilor la sistemul de plăţi.

Autorităţile de reglementare sunt, de asemenea, îngrijorate de faptul că Apple Pay, lansată de companie în 2014 pentru diversificarea operaţiunilor faţă de vânzările de dispozitive precum iPhones şi iPads, este singurul serviciu de plată mobil autorizat să utilizeze funcţionalitatea ”tap and go” de pe iPhone.

Apple a criticat investigaţia deschisă de UE.

"Este dezamăgitor faptul că Comisia Europeană avansează reclamaţii lipsite de fundament făcute de o mână de companii care doresc pur şi simplu gratuitate şi nu vor să respecteaceleaşi reguli ca toţi ceilalţi. Nu credem că este corect - dorim să menţinem condiţii de concurenţă echitabile în care să aibă succes orice persoană cu determinare şi o idee bună”, a afirmat producătorul iPhone într-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.