Apple a deschis negocieri în ultimele săptămâni cu organizaţii importante de ştiri şi publicaţii, solicitându-le permisiunea de a le folosi materialele în dezvoltarea de către companie a sistemelor de inteligenţă artificială generativă, potrivit unui articol publicat de New York Times, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul de iPhone-uri a lansat oferte multianuale în valoare de cel puţin 50 de milioane de dolari pentru a licenţia arhivele articolelor de ştiri, potrivit New York Times, care a citat persoane familiare cu discuţiile.

Organizaţiile de ştiri contactate de Apple includ Condé Nast, editorul Vogue şi New Yorker; NBC News; şi IAC, care deţine People, Daily Beast şi Better Homes and Gardens, a scris New York Times.

Unii dintre editorii contactaţi de Apple nu au fost prea interesaţi de solicitare, potrivit articolului. Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Tehnologia de limbaj mare a investit agresiv pentru a integra AI generativă. Pe de altă parte, Apple a folosit tehnologia pentru a îmbunătăţi funcţiile de bază ale noilor sale gadgeturi. De asemenea, Apple a lansat în octombrie noi computere MacBook Pro şi iMac şi trei noi cipuri pentru a le alimenta, subliniind că acestea pot fi folosite de cercetătorii în inteligenţa artificială, ale căror chatboturi şi alte creaţii sunt adesea constrânse de câte date pot fi păstrate în memoria computerului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.