A noua generaţie de ceasuri Apple Watch prezentată marţi în cadrul celui mai important eveniment anual al companiei, „Wonderlust”, reprezintă un upgrade minor faţă de generaţia anterioară, aducând un număr redus de îmbunătăţiri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul produs „carbon neutru”, cum l-a numit Apple, Watch Series 9 se bazează pe un nou cip, S9, alcătuit din 5,6 miliarde de tranzistori şi cu o placă video mai rapidă cu 30% faţă de versiunea anterioară.

Poate cea mai interesantă noutate este gestul Double Tap. Două atingeri rapide între degetul mare şi degetul arătător (de la mâna care poartă ceasul) pot juca rolul butonului Enter şi acţiona funcţia activă pe ecran.

Prin acest gest pot fi operate o serie întreagă de funcţii care necesitau, în mod normal, apăsarea butonului de pe ecran, de la acceptarea unui apel, la oprirea alarmei.

Siri operează acum local, fără a se conecta la serverele Apple. Asta face folosirea asistentului mai rapidă, dar şi mai sigură.

La fel ca noile iPhone-uri, Watch Series 9 beneficiază de un nou cip ultra wideband, care facilitează localizarea precisă a obiectelor şi dispozitivelor din reţeaua Find My.

Apple Watch Series 9 va costa de la 400 de dolari şi va fi disponibil din 22 septembrie.

Cu aceeaşi ocazie, Apple a prezentat şi o nouă versiune a modelului Ultra, care reprezintă, de asemenea, un upgrade minor.

Acesta se laudă cu o luminozitate a ecranului de până la 3.000 de niţi şi o autonomie de 36 de ore (72 de ore în mod low power).

Watch Ultra 2 va costa de la 800 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.