Apple a prezentat miercuri iPhone-uri mai mari şi ceasuri pentru monitorizarea sănătăţii bazate pe design-ul modelelor actuale, confirmând aşteptările că va face doar schimbări minore ale gamei de produse, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania doreşte ca utilizatorii să treacă la dispozitive mai noi şi mai costisitoare, pentru a-şi creşte veniturile, în condiţiile în care creşterea cererii se aplatizează la nivel global. Strategia a ajutat Apple să devină prima companie americană tranzacţionată la bursă a cărei capitalizare a depăşit în acest an 1.000 de miliarde de dolari.

Noile telefoane, bazate pe modelul de anul trecut iPhone X, se numesc XS şi XS Max. Noul iPhone XS are ecran de 5,8 inchi, iar iPhone XS Max de 6,5 inchi, în conformitate cu aşteptările de pe Wall Street.

Apple foloseşte sufixul ”S” atunci când modernizează componente dar lasă neschimbat exteriorul unui telefon. Modelul de anul trecut iPhone X, pronunţat ”zece”, a reprezentat o schimbare majoră de design.

Apple a deschis evenimentul cu anunţul că noua gamă Apple Watch Series 4 va avea ecrane edge-to-edge, la fel ca ultimele modele de telefoane, de peste 30% mai mari comparativ cu modelele actuale.

Noul ceas, poziţionat ca un dispozitiv de monitorizare a sănătăţii mai complex, va putea să identifice bătăile neregulate ale inimii şi să facă automat un apel telefonic de urgenţă, dacă detectează că utilizatorului i se face rău, ţintind în acest fel şi cumpărători mai în vârstă.

Acţiunile producătorului de dispozitive de fitness Fitbit au scăzut cu circa 3,7% după prezentarea Apple Watch Series 4. Titlurile Garmin au pierdut creşterea din prima parte a tranzacţiilor de miercuri, de la New York, fiind cotate în stagnare.

Acţiunile producătorilor de componente optice Lumentum Holdings şi Finisar, care asigură funcţia Face ID a iPhone X şi tehnologia camerei TrueDepth, au coborât cu 1,6%, respectiv cu 0,4%. Cupertino, California

Evenimentul a fost organizat la Steve Jobs Theater, de la sediul circular al Apple din Cupertino, California.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.