Apple a obţinut o victorie miercuri, prin decizia unei instanţe de apel din SUA de a întrerupe interzicerea importurilor unor dispozitive populare Apple Watch în SUA, de către o comisie guvernamentală, care a fost decisă în urma unei dispute privind brevetele cu firma de tehnologie medicală Masimo, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gigantul tehnologic a depus o cerere de urgenţă la Curtea de Apel a Circuitului Federal al SUA, pentru a opri ordinul, după ce a contestat decizia Comisiei pentru Comerţ Internaţional (ITC) din SUA conform căreia a încălcat brevetele Masimo.

Reprezentanţii Apple şi Masimo nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a refuzat să se opune interdicţiei pe 26 decembrie, permiţându-i să intre în vigoare.

Apple a cerut o suspendare a interdicţiei mai târziu în acea zi.

Masimo a acuzat Apple că şi-a luat angajaţii, că i-a furat tehnologia de pulsoximetrie şi că a încorporat-o în Apple Watches.

ITC a interzis importurile şi vânzările de ceasuri Apple cu tehnologie pentru citirea nivelurilor de oxigen din sânge.

Apple a inclus o funcţie de pulsoximetru în ceasurile sale inteligente, începând cu modelul Seria 6, în 2020. Compania a întrerupt vânzările de ceasuri inteligente Seria 9 şi Ultra 2 în SUA, deşi ceasurile au rămas disponibile la alţi retaileri, inclusiv Amazon, Best Buy, Costco şi Walmart.

Interdicţia nu afectează Apple Watch SE, un model mai puţin costisitor, fără pulsioximetru. Nici ceasurile vândute anterior nu vor fi afectate de interdicţie.

Un proces cu juriu privind acuzaţiile Masimo împotriva Apple, la tribunalul federal din California, s-a încheiat cu un proces anulat în mai.

Apple a dat în judecată separat compania Masimo, pentru încălcarea brevetelor, în instanţa federală din Delaware, şi a numit acţiunile legale ale Masimo ca fiind ”o manevră de a deschide calea” pentru propriul său smartwatch concurent.

Divizia Apple pentru dispozitive purtabile, pentru casă şi accesorii, care include Apple Watch, căşti AirPods şi alte produse, a generat venituri de 8,28 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2023, potrivit unui raport al companiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.