Cea mai nouă versiune de iOS este acum disponibilă şi poate fi instalată pe modele compatibile, aducând cu ea o serie întreagă de funcţii noi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În fruntea listei de noutăţi din iOS 16 se află noul lock screen. Ecranul afişat înaintea deblocării poate fi acum personalizat la un nivel destul de mare. Utilizatorii pot să adauge widget-uri şi să schimbe anumite elemente componente precum fonturile textelor.

Unele dintre aplicaţiile Apple primesc şi ele funcţii noi, aşteptate de multă vreme de utilizatori. Este cazul opţiunilor de editare şi retragere a mesajelor trimise cu iMessage sau de programare şi retragere a e-mail-uri trimise cu Apple Mail.

Modurile Focus pot fi acum activate pe baza coordonatelor geografice. De exemplu, Modul Work poate fi configurat să intre în funcţiune automat când utilizatorul ajunge la birou şi să fie dezactivat când pleacă de la birou.

Cu o simplă apăsare şi mişcare a degetului, pot fi acum luate obiecte sau persoane din imagini şi trase în alte aplicaţii, de exemplu într-o aplicaţie de chat, pentru a fi trimise cuiva.

La categoria „mici, dar binevenite” există un mare număr de schimbări, precum faptul că procentul bateriei poate fi din nou afişat în meniul de pe ecranul principal sau că aplicaţia Notes poate face acum automat conversia anumitor unităţi de măsură.

Nu toate funcţiile anunţate de Apple în vară au fost, însă, incluse în această primă versiune finală. iCloud Shared Photo Library, de exemplu, nu a fost finalizată şi urmează să fie implementată printr-un update ulterior.

iOS 16 poate fi instalat pe toate modelele începând cu iPhone 8.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.