Apple a devenit pentru prima dată cel mai mare furnizor de smartphone-uri din China în funcţie de livrări, au arătat noi date pentru 2023 publicate joi, citate de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cota de piaţă a producătorului de iPhone-uri în China a fost de 17,3% în 2023, potrivit International Data Corporation (IDC), un nivel record pentru companie în a doua cea mai mare economie din lume.

Livrările totale de smartphone-uri ale Apple au scăzut cu 2,2% în 2023, în timp ce piaţa totală a scăzut cu 5%, a spus IDC.

Livrările sunt dispozitivele pe care Apple le trimite vânzătorilor săi terţi şi nu echivalează cu vânzările directe. Cu toate acestea, ele sunt un indiciu al cererii.

”Urcarea Apple pe primul loc în 2023, în special în lumina concurenţei reînnoite din partea Huawei şi a disponibilităţii reduse de cheltuieli ale consumatorilor chinezi, marchează un succes extraordinar pentru Apple. Apple a reuşit acest lucru datorită promoţiilor de preţ în timp util, pe canalele sale terţe, care au stimulat cererea”, a declarat Arthur Guo, analist senior de cercetare la IDC China, într-un comunicat de presă.

Într-adevăr, multe dintre platformele de vânzări online din China au oferit reduceri la flagship-ul iPhone 15, în trimestrul patru.

Chiar şi în această lună, Apple a făcut o mişcare rară de a oferi reduceri în toată gama iPhone 15 pe propriul site web din China, pentru a menţine impulsul.

Piaţa de smartphone-uri din China a fost lovită din cauza unui mediu economic incert din ţară şi a cheltuielilor slabe ale consumatorilor.

În 2023, Honor, un spin-off al companiei chineze Huawei, a ocupat locul al doilea, cu o cotă de piaţă de 16,8%, urmat de Vivo, Huawei şi apoi Oppo.

O altă firmă de cercetare de piaţă numită Counterpoint Research a publicat, de asemenea, cifrele din China, joi.

Counterpoint a spus că se aşteaptă ca piaţa chineză să înregistreze o creştere scăzută, de  o singură cifră, în 2024, primul an de creştere din 2018.

Revenirea Huawei

Una dintre cele mai mari schimbări din 2023 a fost revenirea Huawei în primele cinci mari producători de smartphone-uri din China, în timpul celui de-al patrulea trimestru, după mai bine de doi ani în afara grupului.

Huawei a fost odată cel mai mare producător de smartphone-uri din lume şi din China. Dar afacerea cu telefoane a gigantului tehnologic chinez a fost paralizată de sancţiunile americane, care i-au oprit accesul la tehnologii cheie precum semiconductori şi software de vârf.

Cu toate acestea, anul trecut, Huawei a lansat un telefon care conţinea un semiconductor de ultimă generaţie, fabricat de cel mai mare producător de cipuri din China, SMIC.

Aceasta a fost o mare surpriză, având în vedere că sancţiunile SUA au fost concepute pentru a împiedica acest lucru.

Noul telefon, Mate 60, a ajutat Huawei să obţină câştiguri mari în China.

Livrările Huawei au crescut cu 36% în trimestrul încheiat în decembrie, iar compania a deţinut o cotă de piaţă de 13,9%, a spus IDC.

Huawei a scos producătorul chinez de electronice Xiaomi din top cinci.

Acest lucru nu va face decât să intensifice concurenţa, deoarece niciun furnizor nu va dori să piardă o poziţie de top 5 pe cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume”, a declarat Will Wong, senior research manager la IDC, într-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.