Capitalizarea bursieră a Apple a depăşit vineri 3.000 de miliarde de dolari, în timp ce acţiunile sale au urcat cu aproximativ 1%, până la un nou maxim, şi au depăşit preţul de 190,73 dolari necesar pentru atingerea acestui prag, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple a fost prima companie care a atins o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari în timpul tranzacţionării intraday, în ianuarie 2022, dar nu a reuşit să închidă la acest nivel. Mai are o şansă să facă asta vineri.

Creşterea acţiunilor Apple arată că investitorii rămân optimişti in ceea ce priveste acţiunile şi portofoliul de produse şi servicii ale companiei, în ciuda avertismentului acesteiadin luna mai ca veniturile din trimestrul curent ar urma să scadă cu aproximativ 3%.

Investitorii văd compania ca fiind unul dintre punctele luminoase în timpul unui an de turbulenţe în sector, giganţii tehnologiei angajându-se ”să facă mai mult cu mai puţin”, pe fondul unui ”an de eficienţă” şi concediind mii de angajaţi.

Acţiunile Apple au crescut cu aproximativ 47% în acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.