Angajaţilor Silicon Valley Bank, care a fost închisă vineri din cauza lipsei de lichidităţi, li s-a oferit să mai lucreze 45 de zile, cu 1,5 ori salariul lor, de către Federal Deposit Insurance Corp, autoritatea de reglementare care a preluat vineri controlul asupra instituţiei financiare, potrivit unui e-mail trimis personalului văzut de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrătorii vor primi informaţii despre beneficii în weekend, de la FDIC, iar detaliile privind asigurarea medicală vor fi furnizate de fosta companie-mamă SVB Financial Group, a scris FDIC într-un e-mail vineri seară, intitulat ”Retenţia angajaţilor”.

SVB avea la sfârşitul anului trecut o forţă de muncă de 8.528 de persoane.

Angajaţilor li s-a spus să continue să lucreze de la distanţă, cu excepţia lucrătorilor esenţiali şi a angajaţilor sucursalei.

FDIC nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Silicon Valley Bank s-a prăbuşit după ce deponenţii, îngrijoraţi de soliditatea instituţiei financiare, s-au grăbit să-şi retragă depozitele.

Prăbuţirea băncii în două zile a uimit observatorii şi pieţele financiare, distrugând o valoare de piaţă de peste 100 de miliarde de dolari pentru băncile din SUA.

La sfârşitul anului trecut, SVB era clasată ca a 16-a  mare bancă din SUA, cu active de aproximativ 209 miliarde dolari şi depozite de 175,4 miliarde dolari.

Sediul principal al băncii din Santa Clara, California, şi toate cele 17 sucursale ale sale din California şi Massachusetts se vor redeschide luni, a anunţat vineri FDIC, într-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.