Angajaţii Google care ar trebui să lucreze la aceleaşi birouri ca înainte de pandemie ar putea să aibă veniturile reduse prin pierderea unor beneficii, dacă vor opta să lucreze de acasă în mod permanent, cei mai afectaţi urmând să fie cei care făceau cele mai lungi navete, potrivit unui calcul al salariilor văzut de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este un experiment care are loc în Silicon Valley, care stabileşte deseori tendinţe pentru alţi angajatori mari.

Facebook şi Twitter reduc, de asemenea, salariile pentru angajaţii care optează să lucreze de la distanţă şi se mută în zone mai puţin costisitoare, în timp ce companiile mai mici, între care Reddit şi Zillow, au trecut la modele de plată care nu depind de locaţie, invocând avantaje atunci când vine vorba de angajare, păstrare şi diversitate.

Google, divizie a grupului Alphabet, se remarcă prin faptul că oferă angajaţilor un calculator care le permite să vadă efectele unei mutări.

Dar, în practică, unii angajaţi la distanţă, în special cei care fac naveta de la distanţe mari, ar putea suferi reduceri ale veniturilor fără a-şi schimba adresa.

"Pachetele noastre de compensaţii au fost întotdeauna stabilite în funcţie de locaţie şi plătim întotdeauna la nivelul superior al pieţei locale, în funcţie de locul de unde lucrează un angajat", a spus un purtător de cuvânt al Google, adăugând că plata va diferi de la oraş la oraş şi de la stat la stat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.