Membrii de sindicat de la Ford Motor au aprobat vineri acordul preliminar pentru un nou contract de muncă, după votul pozitiv dat şi de angajaţii General Motors şi Stellantis, încheind negocierile dificile dintre sindicatul United Auto Workers şi producătorii de automobile din Detroit, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrătorii UAW ai Ford au fost ultimii dintre producătorii auto din Detroit care au ratificat pactul, după lucrătorii General Motors, care au aprobat acordul lor joi şi muncitorii Stellantis, care şi-au dat şi ei acordul, potrivit voturilor preliminare publicate vineri de sindicat.

Conform instrumentului de urmărire a voturilor UAW, care nu era încă finalizat, acordul Ford a fost susţinut de 68,2% dintre cei aproape 35.000 de lucrători auto de la Ford care au votat.

Au mai rămas câteva unităţi de producţie mai mici unde trebuia finalizat votul, dar nu sunt destui angajaţi în acele locaţii pentru a compensa marja de peste 12.600 de voturi.

Sucursalele locale ale UAW, care reprezintă fiecare fabrică Ford, au votat în favoarea pactului, în afară de o fabrică de piese mici din Florida şi uzina mare de camionete din Kentucky a producătorului auto, începând de vineri după-amiază.

Fabrica care a împins ratificarea peste marja necesară a fost uzina de camionete Dearborn din Michigan, cu aproximativ 2.700 de membri care au votat în sprijinul acordului cu 78,7%, potrivit instrumentului de urmărire a voturilor sindicatului.

Ford şi UAW nu au răspuns imediat la cererea de comentarii.

Ratificările contractului de muncă au loc la câteva săptămâni după ce producătorii de automobile şi sindicatul au ajuns la înţelegeri provizorii, punând capăt la aproximativ şase săptămâni de greve direcţionate ale UAW.

Grevele, care au început pe 15 septembrie, au implicat opriri specifice ale activităţilor, care s-au extins fabrică cu fabrică, ca mijloc de a creşte presiunea asupra producătorilor de automobile.

Rezultatele preliminare la Stellantis au arătat un sprijin de 68,4% din partea lucrătorilor plătiţi cu ora care au votat.

La GM, votul a dat o aprobare de 54,7%. Votul GM a fost mai strâns, în parte, datorită demografiei forţei de muncă a companiei. Producătorul auto are cel mai mare număr de muncitori tradiţionali pe o bază procentuală, în comparaţie cu rivalii săi din oraşe.

Aceşti lucrători şi-au exprimat dezaprobarea faţă de creşterile salariale care le-au fost acordate prin negocieri, în comparaţie cu cele oferite angajaţilor mai noi.

De asemenea, ei au fost nemulţumiţi de contribuţiile la pensie şi de prestaţiile de pensie.

Totuşi, acordurile sunt record pentru sindicat, care a fost mult mai comativ şi mai strategic în timpul discuţiilor decât în istoria recentă, aşa cum a promis preşedintele UAW Shawn Fain, care a început să conducă sindicatul în martie.

Acestea includ creşteri ale salariilor cu cel puţin 25%, revenirea ajustărilor la costul vieţii şi alte îmbunătăţiri economice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.