Deşi ritmul de creştere a smartphone-urilor a scăzut considerabil, ceea ce mai este de crescut se duce către Android în al doilea trimestru al anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Q2 2016 a adus o creştere de 4 procente de la an la an pentru Android, conform Gartner. Sistemul de operare al celor de la Google a crescut de la 82,2% în aceeaşi perioadă a anului trecut, la 86,2%.

În principal, Android profită de faptul că singurele surse de creştere pentru smartphone-uri sunt pieţele emergente, acolo unde oferta de smartphone-uri ieftine cu Android are câştig de cauză. Android câştigă şi în ceea ce priveşte vârfurile de gamă, acolo unde device-uri precum Galaxy S7 al celor de la Samsung contribuie la creşterea performanţei Android-ului pe zona premium.

Dar nu numai Samsung pune umărul în lupta cu Apple. Producători precum Huawei, care vând flagship-uri la preţuri mai accesibile, au şi ei un cuvânt din ce în ce mai greu de spus. Samsung şi-a întărit dominaţia în al doilea trimestru al anului, ajungând la 22,3% din piaţa smartphone-urilor. Coreenii sunt secundaţi de Huawei, ajuns la 8,9% şi detaşat deja în cursa de urmărire a celor de la Samsung.

De cealaltă parte a baricadei, Apple scăzut în Q2 2016 la 12,9%, de la 14,6%, cât deţineau în aceeaşi perioadă a anului trecut. Regiunile în care Apple a performat cel mai bine în ultimul trimestru sunt Africa sub-Sahariană, Eurasia şi Europa de Est, unde s-a înregistrat o creştere de 95%.

Microsoft şi BlackBerry au scăzut din nou. Smartphone-urile cu Windows Phone au ajuns la 0,6% cotă de piaţă, de la 2,5% cât aveau în 2015. BlackBerry, legendarul producător canadian, se îndreaptă cu paşi mari spre irelevanţă, ajungând la o cotă de 0,1%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.