Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anuNţat, vineri, că veniturile totale obţinute din furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice au scăzut cu 3,3% în primul semestru, faţă de semestrul anterior, până la 7,76 miliarde de lei (1,67 miliarde de euro). Totuşi, faţă de acelaşi semestru al anului trecut, veniturile operatorilor au crescut cu 2,4%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, veniturile obţinute din servicii de internet fix şi mobil au avansat cu 2,7%, în primul semestru, faţă de semestrul anterior, până la 2,42 miliarde de lei. Acestea au ajuns să reprezinte 31% din totalul veniturilor pieţei.

”Creşterea numărului de conexiuni şi a traficului de internet se reflectă şi în veniturile operatorilor din furnizarea acestor servicii. În condiţiile în care în primul semestru al acestui an faţă de semestrul doi al anului trecut, veniturile totale au înregistrat o scădere cu 3%, totuşi veniturile din internet au crescut cu 3%. Venitul mediu lunar per locuitor obţinut din furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice a fost de 66,3 lei în prima jumătate a acestui an”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Cea mai mare scădere, în primul semestru faţă de semestrul anterior, a fost înregistrată pe zona de telefonie fixă, -12,3%, până la 890 milioane de lei. În acelaşi interval, zona de telefonie mobilă a scăzut cu 6,3%, până la 2,89 miliarde de lei. Totodată, venitul lunar obţinut per locuitor a scăzut cu 2,7%, până la 66,3 lei.

”Cu toate că înregistrează o scădere cu 6%, veniturile generate de furnizarea serviciilor de telefonie mobilă continuă să aibă cea mai mare pondere în venituri, de 37%, în timp ce veniturile pieţei de telefonie fixă şi furnizarea programelor de retransmisie TV reprezintă câte 11% din totalul pieţei”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.