După un an de lucru de acasă, tot mai mulţi români investesc în protejarea locuinţelor, astfel că vânzările de sisteme de alarmă au crescut semnificativ anul trecut, urcând cu 40%, pe fondul unei cereri în creştere, atât în zona de sisteme profesionale, cât şi rezidenţiale, potrivit unei analize Atu Tech, cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri. Un sistem de alarmă profesional costă, în medie, între 800 şi 1.000 de lei, iar cel rezidenţial, între 400 şi 500 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vânzările de sisteme de alarmă au crescut semnificativ anul trecut, urcând cu 40%, pe fondul unei cereri în creştere, atât în zona de sisteme profesionale, cât şi rezidenţiale, potrivit unei analize Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri. Gradul de conştientizare a utilităţii unui sistem de securitate instalat acasă a crescut exponenţial în ultimul an în rândul clienţilor rezidenţiali", arată compania.

În ultimul an, românii au acordat mai multă atenţie siguranţei şi protecţiei personale şi familiei şi au fost mai preocupaţi de aceste aspecte, astfel că investiţiile în asigurarea confortului au fost făcute cu mai mare uşurinţă.

„Odată cu dezvoltările tehnologice, cu îmbunătăţirile de software şi, implicit, cu uşurarea interfeţelor de operare, românii optează pentru instalarea unui sistem de alarmă user-friendly. Una dintre specificaţiile principale care se regăsesc în solicitările clienţilor este posibilitatea de operare a sistemelor prin aplicaţii mobile şi, mai nou, posibilitatea de integrare a unei camere de supraveghere şi a dispozitivelor de tip Smart Home în sistemul de alarmă”, spune Sorin Felea director Atu Tech.

Potenţialul pieţei de sisteme de alarmă din România este încă unul foarte mare, în condiţiile în care doar 27% dintre români au un astfel de sistem instalat.

Pentru anul în curs, Atu Tech estimează o creştere a vânzărilor pentru sistemele de alarmă de până la 30%, tot mai mulţi clienţi punând accent pe soluţii integrate într-un singur sistem: alarmă, supraveghere video, diferite opţiuni pentru deschiderile porţilor automatizate sau controlul asupra becurilor sau alimentării cu curent electric.

În continuare, 70% din vânzările anuale de sisteme de alarmă sunt reprezentate de cele profesionale şi 30%, de cele rezidenţiale. Acest raport se explică, în primul rând, prin obligativitatea business-urilor de a avea sisteme de securitate profesionale omologate instalate la punctele de lucru. O creştere mai accelerată se înregistrează însă pe segmentul rezidenţial, unde familiile apelează la astfel de sisteme pentru protecţia caselor şi a bunurilor, atât împotriva tentativelor de furt, cât şi a accidentelor casnice.

Preţurile medii pentru sistemele de alarmă s-au redus în ultimii ani. În prezent, preţul mediu pentru sistemele de alarmă profesionale este între 800 şi 1.000 de lei, iar pentru cele rezidenţiale, între 400 şi 500 de lei.

Specialiştii în sisteme de securitate recomandă ca instalarea sistemelor de alarmă, mai ales a celor profesionale, să fie făcută de instalatori profesionişti, autorizaţi.

"Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greşită a sistemului, aspect foarte important în buna funcţionare a sistemului de alarmă. Instalarea şi programarea alarmelor necesită cunoştinţe avansate, astfel încât să nu apară alarme false sau chiar ignorarea unor evenimente importante. Atu Tech vine în sprijinul clienţilor cu o reţea de peste 1.000 de instalatori profesionişti, care se extinde pe întreg teritoriul ţării (cea mai mare reţea de instalatori de sisteme de securitate din România), care pot asigura servicii de instalare şi mentenanţă", spun reprezentanţii companiei.

Atu Tech (a2t.ro) este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri. Compania, înfiinţată în 2011, are sediul în Sibiu şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 12 milioane de euro. Magazinul online comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porţi, interfoane şi videointerfoane, sisteme anti-incendiu şi de sonorizare, instalaţii electrice, reţele şi telefonie etc. Atu Tech dispune de o reţea de peste 1.000 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel naţional.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.