Termenul mediu de plată a facturilor a crescut de la 115 la 120 de zile în România în timpul pandemiei, indică o analiză Termene.ro, iar activitatea companiilor mici şi mijlocii a fost afectată de lipsa cash-flow-ului în ultimul an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Termenul mediu de plată a facturilor a crescut de la 115 la 120 de zile în România în timpul pandemiei, potrivit analizelor, iar activitatea companiilor mici şi mijlocii a fost afectată de lipsa cash-flow-ului în ultimul an. De asemenea, tot în perioada pandemiei, facturile cu cele mai mari termene de plată sunt ale companiilor care se ocupă de comerţul cu ridicată şi cu amănuntul. Pe locurile 2 şi 3, se află firmele din domeniul informaţii şi comunicaţii şi industria prelucrătoare", arată analiza.

Antreprenorii şi managerii din comunitatea Termene.ro, platforma care oferă informaţii actualizate în timp real despre firmele din România, îşi vor putea transforma mai rapid facturile pe care le au de încasat în lichidităţi datorită parteneriatului cu Instant Factoring, primul fintech românesc care oferă servicii de factoring online companiilor mici şi mijlocii.

”Am considerat că, prin intermediul parteneriatului cu Termene.ro, putem să ne atingem mai uşor misiunea de a fi un sprijin, mai ales în această perioadă, pentru IMM-urile aflate în căutarea unor soluţii rapide şi flexibile de finanţare. Un studiu recent arată că peste 90% dintre firme spun ca nu au suficient capital la dispoziţie, iar la finalul anului trecut 58% dintre reprezentanţii companiilor din România, susţineau că mai au fonduri disponibile numai pentru 1-2 luni. Facem în acest fel un pas mai aproape de business-urile româneşti şi de nevoile lor esenţiale pentru a-şi continua activitatea prin forţele proprii şi a susţine în continuare economia românească”, a spus Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

Astfel, prin integrarea celor două platforme, clienţii Termene.ro vor putea nu doar să afle informaţii financiare verificate despre orice companie românească, să găsească potenţiali parteneri de afaceri sau să se ferească de cei aflaţi pe lista rău-platnicilor, ci şi să aibă acces la o soluţie de finanţare alternativă.

”Accesul la finanţare este una dintre priorităţile managerilor şi antreprenorilor care vor sa conducă afaceri predictibile acum, la un an de la debutul pandemiei. Mediul digital, instrumentele de Inteligenţă Artificială (AI) şi accesul la date ne oferă posibilitatea de a fi aproape de companii în timp real. Ne bucurăm să anunţăm un nou proiect cu o firmă inovatoare din domeniul fintech, prin care putem ajuta datorită experienţei noastre în business intelligence”, spune Adrian Dragomir, co-fondatorul Termene.ro.

Accesul la serviciile de factoring online oferite de Instant Factoring se va face rapid, prin intermediul butonului pe care orice abonat îl va regăsi în cont. Toate companiile interesate pot obţine toate informaţiile despre procesul de transformare a facturilor neîncasate în lichidităţi.

"Solicitarea de finanţare se analizează în doar 2 ore, iar compania primeşte în maximum 24 de ore banii solicitaţi în cont, întreaga procedură desfăşurându-se transparent şi fără a implica vreun cost ascuns", spun reprezentanţii Termene.ro.

Instant Factoring este prima companie fintech de factoring online din România care sprijină dezvoltarea companiilor mici şi microîntreprinderilor prin soluţii de finanţare rapidă. Compania este membru al Asociaţiei Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. 

Termene.ro este o companie înfiinţată în anul 2014 din dorinţa de a permite companiilor identificarea oportunităţilor de afaceri şi evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere. Peste 70.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informaţii actualizate în timp real despre datele financiare şi juridice ale firmelor din România.  


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.