Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a precizat, joi, că nu poate divulga detalii privind ancheta pe care a demarat-o la Hexi Pharma, care vizează implicaţiile fiscale ale scandalului dezinfectanţilor diluaţi, deoarece legea i-ar interzice "dezvăluirea oricăror informaţii care au legătură cu acest caz".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 13 mai, ANAF a anunţat că a demarat verificări care vizează verificarea firmei Hexi Pharma din punct de vedere fiscal, inclusiv pe linia relaţiei cu firmele offshore din Cipru, pentru care a invocat în instanţă facturi neachitate de peste 20 milioane de euro.

"ANAF verifică implicaţiile fiscale ale relaţiilor comerciale dintre firmele implicate în cazul dezinfectanţilor, atât referitor la tranzacţiile interne, cât şi cele internaţionale", a reamintit ANAF.

Instituţia susţine, însă, că nu poate da niciun fel de detalii suplimentare celor interesaţi. 

"Având în vedere faptul că o investigaţie este în plină desfăşurare, este interzisă prin lege dezvăluirea oricăror informaţii care au legătură cu acest caz", a menţionat autoritatea fiscală, într-un comunicat. 

Hexi Pharma era în evidenţele Fiscului înainte de a debuta scandalul dezinfectanţilor, însă verificările se justifică cu atât mai mult în contextul noilor date apărute, potrivit informaţiilor News.ro.

Hexi Pharma şi-a cerut insolvenţa, invocând în solicitarea depusă la Tribunalul Bucureşti, pe lângă o datorie de 23,5 milioane de lei către bugetul de stat şi către furnizori ai companiei, facturi în valută neachitate de peste 20 milioane de euro către două offshore-uri din Cipru.

Unul dintre acestea are legătură cu patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, iar celălalt se regăseşte în acţionariatul Unilab SA, deţinătoarea laboratorului care verifica produsele Hexi Pharma.

Ulterior, compania a retras cererea de intrare în insolvenţă. 

Potrivit documentelor consultate de News.ro, Hexi Pharma a ataşat, la dosarul de insolvenţă, facturi neachitate către Chemical & Pharmaceutical Solutions Ltd Nicosia şi Hatom Limited Limassol în valoare totală de circa 20,56 milioane euro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.