Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat marţi că o serie de aplicaţii pentru contribuabili vor fi nefuncţionale din cauza unor lucrări de mentenanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 11 iulie, serviciile informatice ale ANAF vor suporta lucrări de mentenanţă, fapt pentru care o serie de aplicaţii pentru contribuabili vor fi nefuncţionale”, se arată în comunicat.

Modernizarea informatică a Fiscului, prin programul finanţat de Banca Mondială demarat în 2013, este doar pe hârtie, pentru că din 2015 până acum nu s-a mai întâmplat nimic, iar temenul de realizare a Proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale a fost amânat din 2018 până în 2021, a declarat luni preşedintele ANAF, Bogdan Stan, într-un interviu acordat postului de radio RFI România.

Şeful ANAF a avansat ca soluţie pentru îmbunătăţirea rapidă a situaţiei înlocuirea contractelor de întreţinere cu un contract de asigurare a funcţionării infrastructurii IT a ANAF.

Premierul Mihai Tudose a afirmat luni, la Parlament, că preşedintele ANAF are la dispoziţie o lună pentru a-şi dovedi eficienţa la conducerea instituţiei, în condiţiile în care a primit o fişă de parcurs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.