Comisarii de mediu din Prahova au amendat cu 500.000 de lei rafinăria Petrobrazi, administrată de compania OMV Petrom, după ce localnicii din satul Brazii de Sus, amplasat în proximitatea rafinăriei, au făcut mai multe reclamaţii prin care sesizau disconfort olfactiv accentuat şi faptul că o pulbere albă le-a acoperit casele, curţile şi autoturismele. Controalele făcute au arătat depăşiri ale valorilor indicatorului hidrogen sulfurat faţă de valoarea limită stabilită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor făcute publice joi de Garda de Mediu Prahova , comisarii au amendat cu 500.000 lei rafinăria care funcţionează în localitatea Brazi.
 „Controlul a fost iniţiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea societăţii precum şi a apariţiei unei "pulberi albe care a acoperit străzile, maşinile, curţile din satul Brazii de Sus. În cadrul controlului comisarii au constatat faptul că după o perioadă de revizie stabilită, în urma procedurilor de  pornire a instalaţiilor tehnologice, la staţia de monitorizare continuă a calităţii aerului administrată de operatorul economic  s-au înregistrat depăşiri ale valorilor indicatorului hidrogen sulfurat faţă de valoarea limită stabilită în actul de reglementare şi la  eliberarea accidentală de catalizator, ceea ce a condus la disconfortul olfactiv si depunerea de catalizator în zonele limitrofe”, a transmis Garda de Mediu Prahova.
Pentru evitarea, pe viitor, a unor situaţi similare, comisarii Gărzii de Mediu au impus companiei OMV Petrom, care deţine rafinăria, să ia toate măsurile necesare pentru ca  toate operaţiunile de pe amplasament „să fie realizate astfel încât emisiile şi mirosurile să nu determine o deteriorare semnificativă a calităţii aerului dincolo de limitele amplasamentului”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.