Speculaţiile la adresa angajatorilor privaţi sunt nefondate şi creează un precedent periculos, arată Camera de Comerţ Americană în Romania - AmCham Romania, în numele celor peste 430 de companii americane, internaţionale şi româneşti pe care le reprezint[. AmCham Romania face apel la responsabilitate în declaraţii şi acţiuni din partea decidenţilor şi a celor aflaţi în funcţii publice şi la încetarea discriminării românilor în funcţie de angajator. Camera de Comerţ Americană îi răspunde astfel preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care a declarat marţi seara la Antena 3 că o parte dintre multinaţionale finanţează protestele din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De 25 de ani, AmCham Romania reprezintă în dialogul cu autorităţile depotrivă companii mari şi companii mici, antreprenoriale, care au contribuit la dezvoltarea economiei româneşti prin investiţiile cumulate de peste 22 miliarde dolari şi prin cele peste 250.000 de locuri de muncă create în ţara noastră. Sectorul privat, prin eficienţa investiţiilor şi prin valoarea adăugată inclusiv în ce priveşte dezvoltarea capitalului uman, a pus România pe harta globală a investiţiilor şi este cel mai important contributor la bugetul de stat, susţinând în acelaşi timp cu dedicare, prin activităţi caritabile, nevoi societale de amploare”, arată AmCham Romania.

Camera de Comerţ Americană în Romania face apel la responsabilitate în declaraţii şi acţiuni, din partea decidenţilor şi a celor aflaţi în funcţii publice şi la încetarea discriminării românilor în funcţie de angajator.

”Considerăm că astfel de speculaţii crează un precedent periculos pentru democraţia românească, cu accente de intimidare a mişcării civice şi a sectorului privat, cu implicaţii negative la nivelul mediului de afaceri şi al imaginii României în plan extern, afectând încrederea partenerilor externi în capacitatea României de a exercita roluri regionale, precum Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene de anul viitor. Aşa cum am punctat şi cu alte ocazii, astfel de practici erodează încrederea în climatul investiţional şi alimentează fenomenul de emigrare, deja resimţit puternic de piaţa muncii, mutând în acelaşi timp atenţia publică de la priorităţile şi vulnerabilităţile prezente şi viitoare ale României”, spun reprezentanţii AmCham Romania.

AmCham Romania semnalează de asemenea pericolul unor potenţiale abuzuri de putere în relaţia stat-contribuabili, care pot rezulta dintr-o astfel de poziţionare a decidenţilor.

”AmCham Romania reafirmă că dreptul la libera exprimare a cetăţenilor este un drept câştigat cu mare preţ de generaţiile anterioare, şi care într-un stat european, membru al NATO, ar trebui garantat prin lege şi respectat de autorităţi, în niciun caz blamat sau reprimat. În continuare, AmCham Romania rămâne un partener de un partener de dialog de încredere şi îşi exprimă disponibilitatea de a fi un contributor activ, prin expertiza acumulată în rândul membrilor, la procesul de modernizare si îmbunătăţire a cadrului legislativ si fiscal din Romania şi prin prin promovarea de recomandări şi măsuri necesare pentru o dezvoltare economică sustenabilă”, mai arată AmCham Romania.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) este de 25 de ani între cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România. În prezent, sunt peste 430 de companii americane, multinaţionale şi româneşti membre ale comunităţii AmCham Romania.

Camera de Comerţ Americană îi răspunde astfel preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care a declarat marţi seara la Antena 3 că o parte dintre multinaţionale finanţează protestele din România.

Întrebat cum procedează o parte dintre multinaţionalele din România pentru „a-l demoniza", Liviu Dragnea a răspuns: „Finanţează. (...) Finanţează 'Rezist', finanţează aceste mişcări, îndeamnă propriii angajaţi să meargă la proteste, ori le dau liber în ziua aia, ori le dau de înţeles că ar fi bine să meargă la proteste. Acum e mai slabă mişcarea asta, a fost foarte tare. Acum s-au mai potolit”.

Totodată, Dragnea a susţinut că unele companii au interese economice care „lovesc interesele statului român”.

El a precizat totodată că au fost începute investigaţii care vizează anumite companii.

„Nu pot să dau eu nume de companii, dar ştiu că s-au început investigaţii. (...) Se pare că şi instituţiile statului român au început să prindă cât de cât curaj. Şi în instituţii (...) mai sunt funcţionari care trag frâna, din diverse motive, ori sunt acoperiţi, ori au alte interese, ori de frică. De aia lucrurile nu merg foarte, foarte repede”, a mai afirmat Dragnea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.