Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a declarat joi că Huawei este o companie distructivă şi că reprezintă o cale greşită, în contextul referirii la ”companii deţinute sau controlate de străini care nu pot fi trase la răspundere sau nu sunt transparente”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există multe companii deţinute sau controlate de străini care nu pot fi trase la răspundere sau nu sunt transparente. Huawei este un prim exemplu al unei astfel de companii străine distructive. Huawei reprezintă o cale greşită!”, a declarat ambasadorul SUA la Forumul CEO al Camerei Americane de Comerţ din România.

El a subliniat că Huawei a fost pusă sub acuzare săptămâna trecută în Statele Unite pentru diferite acţiuni precum furtul de tehnologie de la concurenţii săi, obţinând beneficii clare de pe urma muncii de cercetare şi a activităţii altor companii.

În opinia sa, nicio afacere nu poate concura în condiţii de joc inechitabil cu un competitor care fură inovaţiile altora şi apoi îşi reduce preţurile.

”Acest model de afaceri distruge concurenţa şi subjugă oamenii unui monopol. Mai mult, Huawei este un pericol pentru securitatea naţională a fiecărei ţări care foloseşte dispozitive electronice. Toate informaţiile colectate devin cu uşurinţă disponibile şi sunt transmise guvernului comunist chinez”, a declarat Adrian Zuckerman.

Anul trecut, guvernul american a inclus Huawei pe o listă neagră, afirmând că grupul chinez este implicat în activităţi contrare securităţii naţionale a SUA. Guvernul american a presat alte state să nu acorde Huawei acces la reţelele 5G, afirmând că echipamentele Huawei pot fi folosite de Beijing pentru spionaj, ceea ce compania a negat în repetate rânduri.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.