Volumul schimburilor comerciale între România şi Statele Unite ale Americii a fost de 5,13 miliarde de dolari în anul 2022, cel mai mare din istoria relaţiilor dintre cele două ţări, anunţă Ambasada României în SUA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Veştile bune au sosit! Aşa cum am anticipat în urmă cu două luni, cel mai mare volum al schimburile comerciale din istoria relaţiilor dintre România şi Statele Unite ale Americii a avut loc în anul 2022, când acesta s-a situat la nivelul a 5,13 miliarde de dolari”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei României în SUA.

Conform sursei citate, faţă de statisticile anului 2021, se observă că România îşi consolidează balanţa comercială printr-o creştere a exportului.

”Ne propunem ca în acest an să menţinem trendul ascendent prin promovarea intensă a comerţului între cele două ţări, astfel încât Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii să înregistreze rezultate economice tot mai bune”, menţionează reprezentanţii Ambasadei.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.