Amazon urmează să se alăture săptămâna viitoare indicelui Dow Jones Industrial Average, înlocuind Walgreens Boots Alliance, potrivit S&P Dow Jones Indices, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Includerea Amazon va creşte expunerea consumatorilor în retail, precum şi în alte zone din Dow Jones, iar mişcarea a fost determinată de o nouă decizie de divizare a acţiunilor Walmart, a anunţat S&P Dow Jones Indices într-un comunicat de presă.

Dow, care a debutat în 1896, este urmărit pe scară largă de investitorii de retail, ceea ce îl face o reflectare importantă a pieţei de valori din SUA.

Investitorii instituţionali îşi compară mai frecvent performanţa faţă de S&P 500.

Pe lângă faptul că domină retailul online, compania din Seattle este un jucător important în cloud computing, divertisment şi alte industrii.

"Amazon este aproape un nume hibrid. Este unul dintre numele care se încadrează în diferite categorii. Exemplifică în multe feluri ceea ce reprezintă Dow în ceea ce priveşte reprezentarea comerţului în Statele Unite", a declarat Quincy Krosby, strateg şef global la LPL Financial, în Charlotte, Carolina de Nord.

Modificarea intră în vigoare la deschiderea tranzacţiilor de luni.

Walmart va rămâne parte din Dow, deşi viitoarea sa divizare a acţiunilor în proporţie de trei la una, efectivă după închiderea de vineri a bursei, va reduce ponderea acestui retailer în indice.

Indicele Dow Jones este ponderat pe baza preţurilor acţiunilor componentelor sale, nu pe valoarea totală de piaţă a fiecărei companii.

În plus, Uber Technologies se va alătura Dow Jones Transportation Average, înlocuind JetBlue Airways, oferind acelui indice expunere la industria transportului, a spus S&P Dow Jones Indices.

Includerea acţiunilor Amazon în Dow Jones este prima de acest fel din 2020, când Salesforce, Amgen şi Honeywell International au înlocuit Exxon Mobil, Pfizer şi Raytheon Technologies. Walgreens s-a alăturat Dow în 2018, înlocuind General Electric.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.