Amazon.com a renunţat brusc la proiectul de construcţie a unui nou sediu central în New York, unde ar fi creat 25.000 de locuri de muncă, din cauza opozţiei unor lideri locali, nemulţumiţi de stimulentele în valoare de 3 miliarde de dolari promise de statul New York şi de politicieni ai oraşului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a anunţat joi că nu a observat o relaţie ”consistenţă, de colaborare” cu oficiali statali şi locali.

Oponenţii proiectului s-au temut de aglomerarea traficului şi de creşterea chiriilor în Long Island City, Queens, şi au obiectat la acordarea de stimulente unei companii conduse de Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume.

Amazon a anunţat că nu va mai căuta un spaţiu pentru un nou sediu central, ci se va concentra pe dezvoltarea sediilor existente şi a birourilor aflate în plan.

Retailerul online a organizat un proces de selecţie intens mediatizat, pe parcursul unui an, pentru selectarea oraşului în care să construiască un nou sediu central. În final a selectat două oraşe, New York şi Arlington, Virginia, în apropiere de Washington, pentru împărţirea a 50.000 de locuri de muncă.

Acordul referitor la sediul din Long Island City a fost negociat de către guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, care a glumit afirmând că şi-ar schimba numele în Amazon Cuomo, dacă asta ar ajuta la atragerea companiei, şi de primarul New York-ului, Bill de Blasio.

Cuomo a afirmat joi, într-un comunicat, că un grup mic de politicieni ” au pus interesele lor politice înguste” înaintea celor ale new-yorkezilor.

Unii new-yorkezi au organizat proteste după anunţarea acordului, nemulţumiţi de stimulentele de 2,8 miliarde de dolari promise de autorităţi Amazon.

Reprezentanta democrată Alexandria Ocasio-Cortez, nou aleasă în Congres, al cărei district se află în Queens şi Bronx, a fost o critică a proiectului şi a salutat anularea acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.