Amazon.com a anunţat sâmbătă că majorează plata pentru munca peste program a asociaţilor care lucrează în depozitele din Statele Unite, compania încercând să facă faţă creşterii rapide a cererii pentru cumpărături online din partea consumatorilor blocaţi în case din cauza pandemiei de coronavirus. În Italia şi Franţa, Amazon va livra numai produse esenţiale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrătorii din depozite plătiţi cu ora din Statele Unite vor primi retribuţii duble după 40 de ore lucrate peste programul normal de lucru, în creştere de la 1,5 ori, în perioada 15 martie-9 mai.

”Înţelegem că ultimele câteva săptămâni au fost foarte dificile. Dorim să vă sprijinim în această perioadă în care multe servicii de care depindeţi nu mai sunt disponibile, fiind închise”, a spus Amazon angajaşilor, printr-un anunţ intern.

Este pentru a ddoua oară în decurs de  o săptămână când Amazon şi-a anunţat lucrătorii că măreşte retribuţiile.

Luni, Amazon a majorat plata cu ora pentru asociaţi de la 15 dolari la 17 dolari şi a anunţat planul de a angaja 100.000 de lucrători pentru depozite şi livrări în Statele Unite.

În plus, toţi lucrătorii full-time şi part-time plătiţi cu ora de la magazinele Whole Foods Market şi facilităţile acestora vor primi retribuţii duble pentru orele suplimentare efectuate în timpul unei săptămâni de lucru, în perioada 16 martie-3 mai 2020, a anunţat retailerul de alimente.

Parlamentarii au cerut companiilor să îşi protejeze mai bine angajaţii, în special pe cei care lucrează în depozite şi în magazinele alimentare care nu pot lucra de acasă şi care sunt acum în prima linie a măsurilor de combatere a răspândirii coronavirusului. Aceşti angajaţi sunt expuşi unui risc mai mare pentru sănătate continuând că îi aprovizioneze pe americanii nevoiţi să stea acasă.

Retailerul concurent Walmart a anunţat joi că intenţionează să angajeze 15.000 de asociaţi plătiţi cu ora în Statele Unite şi că va acorda bonusuri în numerar de 550 de milioane de dolari pentru recomansarea angajaţilor.

În Italia şi Franţa, Amazon.com nu va mai livra produse neesenţiale, măsura reprezentând o escaladare a reacţiei gigantului de comerţ electronic în regiunike grav afectate de epidemie.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că decizia a fost luată ca urmare a creşterii puternice a comenzilor şi a necesităţii de a respecta măsurile de siguranţă anti-coronavirus la locul de muncă.

Coronavirusul a infectat peste 274.000 de persoane la nivel mondial şi a provocat peste 11.300 de decese, obligând guvernele să oblige oamenii să stea în locuinţe pentru a încetini răspândirea virusului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.