Amazon intenţionează să-şi extindă afacerea de vânzare de birotică în Europa şi la nivel internaţional, după ce pandemia a contribuit la creşterea vânzărilor, în condiţiile în care companiile au făcut mai multe cumpărături online şi au căutat reduceri masive, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania caută afaceri cu o creştere mare, cu marje mari, deoarece intenţionează să închidă toate cele 68 de magazine fizice de cărţi, magazine pop-up şi magazine de ”4 stele” din Statele Unite şi Regatul Unit, punând capăt unora dintre cele mai lungi experimente în comerţul cu amănuntul tradiţional.

Vânzările brute ale Amazon Business în Europa au crescut cu un ritm anual de 25% între 2020 şi 2022, a declarat vicepreşedintele Alexandre Gagnon, într-un interviu.

În Europa, afacerea a fost lansată mai întâi în Germania în 2016, apoi în Marea Britanie în anul următor şi în Italia, Spania şi Franţa în 2018.

Clienţii Amazon Business din regiune includ Siemens Gamesa, Centrica şi ABB, a spus compania şi, de asemenea, furnizează echipamente IT şi medicale şi produse şcolare.

Amazon a refuzat să precizeze ce ţări va viza în continuare. Compania facilitează companiilor din Europa să cumpere lucruri precum scaune de birou, birouri, hârtie şi cerneală de imprimantă în vrac, a spus Gagnon, în vederea câştigării de contracte pentru a le furniza.

Afacerea oferă marje potenţial mai mari decât afacerea principală a Amazon pentru consumatori, deoarece efectuarea unui număr mai mic de livrări în vrac este mai ieftină, pe unitate, decât a livra milioane de colete mici către persoanele fizice.

”Deoarece companiile cumpără în cantităţi mai mari, economia de realizare este mai avantajoasă”, a spus Gagnon, adăugând că Amazon oferă companiilor reduceri pentru comenzile în vrac.

Când restricţiile cauzate de Covid-19 din 2020 şi 2021 i-au forţat brusc pe angajaţi să lucreze de acasă, companiile şi persoanele fizice au fost nevoite să investească în mobilier şi echipamente pentru spaţiile de lucru de acasă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.