Amazon.com este în discuţii pentru a se alătura altor companii de tehnologie ca investitor important în compania de tehnologie Arm, deţinută de SoftBank Group Corp, înainte de oferta publică iniţială (IPO) a acesteia, potrivit unor persoane familiarizate cu chestiunea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potenţiala implicare a Amazon în oferta publică a Arm subliniază importanţa Arm în cloud computing.

Amazon Web Services, afacerea în cloud a gigantului internetului, produce propriul cip de procesare numit Graviton, folosind design-ul Arm.

Arm intenţionează să se coteze la bursa Nasdaq la începutul lunii septembrie, potrivit uneia dintre persoane.

Compania încearcă să strângă de la 8 la 10 miliarde de dolari, a relatat Reuters.

Arm şi Amazon au refuzat să comenteze.

Arm a purtat discuţii cu aproximativ 10 companii de tehnologie, inclusiv Intel, Alphabet şi Nvidia, despre o investiţie înainte de IPO. Aceşti investitori nu ar câştiga niciun loc în consiliu sau control, potrivit surselor.

Arm speră că aducerea la bord a investitorilor anchoră îi va consolida legăturile cu clienţii de top şi va spori atractivitatea ofertei sale publice de acţiuni, a spus una dintre surse.

Listarea la bursă este aşteptată să fie un avantaj foarte necesar pentru SoftBank, care încearcă să-şi schimbe masivul Vision Fund, după ce multe dintre pariurile sale pe startupurile tehnologice nu au reuşit.

SoftBank vrea să listeze Arm de când acordul său de vânzare a designerului de cipuri către Nvidia, pentru 40 de miliarde de dolari, s-a prăbuşit anul trecut din cauza obiecţiilor din partea autorităţilor de reglementare antitrust din SUA şi Europa.

De atunci, afacerile Arm s-au descurcat mai bine decât industria mai largă a cipurilor datorită concentrării sale pe serverele centrelor de date şi computerele personale, care generează plăţi de redevenţe mai mari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.