Amazon a prezentat joi, la evenimentul său de toamnă, organizat pentru prima oară online, o dronă de securitate pentru interior, alarme auto şi două noi dispozitive Fire TV, pe lîngă alte produse, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dispozitivele Fire TV concurează în mod direct cu Roku şi Apple TV, oferind utilizatorilor acces la aplicaţii populare cum ar fi Disney+, Netflix, Hulu şi altele.

Drona pentru interior are rolul să înregistreze video pentru securitatea locuinţelor, iar produsele auto sunt destinate alertării proprietarilor de vehicule în cazul tentativelor de spargere a maşinilor.

Produsele reflectă implicarea Amazon în afacerile cu produsele pentru securitate, de când a cumpărat compania Ring, producătoare de sonerii smart şi camere video, în 2018.

Drona pentru interior, numită Ring Always Home Cam, zboară pentru a filma în zone prestabilite şi costă 249 de dolari.

Alarma auto şi softul Ring Car Connect vor fi compatibile iniţial cu modelele Tesla. Softul  va afişa înregistrări video şi va informa clienţii dacă vehiculul este descuiat, printre alte funcţii.

Compania a mai prezentat un nou serviciu de streaming pentru jocuri video, în sistem cloud, numit Luna, similar cu serviciul Stadia al Google.

Amazon a anunţat şi noi boxe sferice Echo, actualizări cum ar fi funcţia de ştergere a tuturor înregistrărilor de pe produsele controlate vocal şi o capacitate îmbunătăţită de a discerne dacă vorbirea este adresată Alexa sau unor persoane din locuinţă.

În privinţa dispozitivelor Fire TV, Amazon a arătat că oamenii petrec mai mult timp în faţa televizoarelor din cauza epidemiei de coronavirus. Amazon consideră televizorul ca fiind elementul central al unei locuinţe şi doreşte să ofere utilizatorilor mai multe funcţii.

Noile funcţii oferite de Amazon ar putea să ajute compania să concureze mai agresiv Roku, care deţine o cotă de 50% pe piaţa globală a streamingului prin televizoarele conectate, oportunităţile de dezvoltare fiind puternice, potrivit unei note din august a analiştilor băncii Deutsche Bank.

Noile dispozitive Fire TV Stick şi Fire TV Stick Lite sunt primele dispozitive de streaming ale Amazon care vor oferi un ecran home reproiectat, când vor fi lansate săptămâna viitoare.

”Astăzi poţi căuta comedii, sau filme cu Tom Cruise, dar am încercat să oferim o alternativă pentru atunci când nu ştii ce vrei să vezi. Aceasta va afişa conţinut gratuit, filme şi show-uri TV, categorii mai largi, aplicaţii şi multe altele”, a declarat vicepreedintele Amazon, director general al Fire TV, Sandeep Gupta. Acesta a adăugat că accesul rapid la un ghid TV va oferi o experienţa familiară pentru persoanele care fac trecerea de la televiziunea prin cablu la streaming.

Noul software va suporta şase profile de utilizatori.

Amazon extinde asistentul vocal Alexa la Fire TV. Gupta a declarat pentru CNBC că sunt miliarde de solicitări pentru Alexa şi că a avut loc o creştere de 80% a cererii pentru Fire TV în ultimul an.

Fire TV Stick and Fire TV Stick Lite sunt relativ similare şi vor costa 39,99 de dolari, respectiv 29,99  dolari.

Precomenzile pentru noile Fire TV Stick şi Fire TV Stick Lite au început de joi, iar produsele vor începe să sosească la clienţi pe 30 septembrie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.