Proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, Alin Burcea, speră ca noul Guvern să păstreze voucherele de vacanţă, spunând că acestea au sprjinit mult turismul, iar pentru multe staţiuni balneo şi de la munte au fost extraordinar de benefice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pentru litoralul românesc a fost un an foarte bun, la care au ajutat extrem de mult voucherele de vacanţă. Sper ca noul Guvern, care să sperăm că va fi numit în maxim 10 zile, să păstreze voucherele de vacanţă. Au fost extrem de bune, au dat puţin suflu, nu neapărat litoralului, litoralul mergea bine şi poate să meargă bine şi fără vouchere de vacanţă, dar pentru multe staţiuni balneo şi munte au fost extraordinar de benefice”, a declarat Alin Burcea, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

El a spus că numărul de turişti străini care ajung în România este în creştere, dar ţara noastră mai are multe de făcut în această privinţă chiar şi comparativ cu bulgarii.

“România creşte la numărul de turişti străini în fiecare an numai că degeaba ai un procent de 10, 12, 14 la sută, depinde la cât îl aplici. Noi estimăm să avem în acest an în jur de 2,7 milioane de turişti, e o creştere, e bine, dar în comparaţie chiar şi cu bulgarii mai avem multe de făcut”, a mai afirmat Alin Burcea.

El a precizat că îşi doreşte ca ministrul Turismului, Bogdan Trif, să apuce să dea hotărârea de Guvern prin care este oferită o primă de 50 de euro pentru orice turist străin care stă cel puţin cinci zile în România.

“Nu ştiu dacă domnul ministru Bogdan Trif mai are timp ca să dea hotărârea de Guvern de care cred că aţi auzit. E prima măsura pe care o văd şi eu în ultimii zece ani de sprijin real pentru activitatea de aducere de turişti străini, pentru că a propus un bonus, o primă de incoming, de 50 de euro pe turist dacă stă minim 5 zile în România. Dar aşa e politica. Când să dea hotărârea de Guvern, a căzut Guvernul. Îmi doresc ca PNL-ul să se mai gândească o săptămână , două ca să aibă timp domnul Trif, hotărârea de Guvern e scrisă, am văzut-o, am văzut nota de fundamentare, ar fi foarte bine pentru că ar fi un impuls pentru cei care aduc turişti în România şi evident şi în Constanţa”, a mai declarat Alin Burcea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.