Alianţa pentru vaccinuri GAVI a atras 8,8 miliarde de dolari de la guverne, companii şi fundaţii caritabile pentru programe de imunizare în ţări sărace, care se vor desfăşura până în 2025, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La un summit pentru atragerea de fonduri organizat la Londra, GAVI a anunţat că angajamentele au depăşit ţinta sa de 7,4 miliarde de dolari şi că fondurile ”vor ajuta la imunizarea a alţi 300 de milioane de copii din cele mai sărace ţări ale lumii, împotriva unor boli ca rujeolă, poliomielită şi difterie”.

Alianţa privind vaccinurile a anunţat, de asemenea, că a strâns 567 milioane dolari de la donatorii internaţionali pentru un angajament în cadrul Advanced Market Commitment (AMC) de a cumpăra viitoare vaccinuri împotriva COVID-19 pentru ţările sărace.

Acordul ar ajuta la asigurarea unor doze suficiente de vaccin pentru COVID-19, după dezvoltarea vacinurilor, pentru ca ţările sărace să imunizeze lucrătorii din domeniul sănătăţii şi persoanele cu risc ridicat, precum şi pentru crearea unui ” unor doze tampon” disponibile pentru utilizare atunci când v fi nevoie.

GAVI, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF au avertizat că 80 de milioane de copii sub vârsta de un an sunt expuşi riscului de boală din cauza perturbărilor programelor vitale de imunizare din cauza pandemiei de COVID-19 boala provocată de noul coronavirus.

Marea Britanie, care a găzduit summit-ul, este printre cele mai mari donatoare pentru GAVI promiţând 330 de milioane de lire sterline (416 milioane de dolari) pe an, în următorii cinci ani, a arăt GAVI.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că GAVI poate conta pe contribuţia totală a Marii Britanii pentru a ajuta la ”triumful umanităţii asupra bolilor, acum şi pentru generaţiile care urmează”.

Între alţi donatori de top se află Fundaţia Bill & Melinda Gates, care a acordat 1,6 miliarde de dolari pentru perioada până în 2025, şi guvernele Norvegiei, Germaniei şi Statelor Unite.

”Pentru a învinge pandemia de COVID-19, lumea are nevoie de mai mult decât ştiinţă avansată. Are nevoie de generozitate avansată. Şi asta vedem astăzi, cum lideri din sectoarele publice şi private, măresc sprijinul pentru GAVI ”, a declarat Bill Gates, co-preşedinte al Fundaţiei Gates.

El a adăugat că atunci când vaccinurile pentru COVID-19 vor fi gata, finanţarea AMC ar asigura accesul la acestea al persoanelor din întreaga lume.

GAVI a anunţat că opt dintre donatorii guvernamentali sunt ţări care se implică pentru prima oară în alianţa pentru vaccinuri: acestea sunt Bhutan, Burkina Faso, Camerun, Finlanda, Grecia, Noua Zeelandă, Portugalia şi Uganda.

GAVI este un parteneriat public-privat susţinut de Fundaţia Bill & Melinda Gates, OMS, Banca Mondială, UNICEF şi alţii, care organizează cumpărări în en-gros pentru a reduce costurile de vaccinare pentru ţările sărace.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.