Alexandrion Group, unul dintre cei mai mari producători de băuturi spirtoase din ţară, a anunţat, miercuri, că preia pachetul majoritar de acţiuni al distribuitorului de băuturi alcoolice cipriot VM Cavaway.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul strategic ar urma ”să poziţioneze Alexandrion Group la conducerea unei afaceri promiţătoare în Cipru, după dobândirea unei poziţii majoritare în cadrul V.M. Cavaway şi integrării acestei societăţi în cadrul grupului”.

Pentru finalizarea acordului, cele două companii  aşteaptă acum aprobarea Consiliului Concurenţei cipriot. 

Cavaway, având sediul în Larnaca, a fost înfiinţată în anul 2004 şi are ca principal obiect de activitate comercializarea şi distribuţia de băuturi alcoolice şi non-alcoolice în Cipru.

”Alăturându-se Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi alcoolice şi de vinuri din România, sunt create toate sinergiile şi condiţiile necesare pentru a permite Cavaway să îşi îndeplinească viziunea definită încă de la înfiinţare: aceea de a deveni unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa băuturilor din Cipru, concentrându-se pe dezvoltarea portofoliului, inovare şi continuarea îmbunătăţirii operaţiunilor companiei”, arată un comunicat.

În 2017, Alexandrion Group, prezent în peste 50 de ţări din întrega lume, a decis deschiderea biroului de operaţiuni globale în Cipru, având ca scop implementarea planului său strategic de expansiune la nivel mondial. În anul 2018, Grupul a anunţat înfiinţarea unei reprezentanţe în Brazilia ce gestionează atât operaţiunile din America de Sud, cât şi construcţia celei mai mari distilerii în New York.

“Este o mare provocare pentru Cavaway să se afle sub umbrela unuia dintre cele mai mari şi prestigioase grupuri producătoare de băuturi”, a declarat Vassos Moiseos, administrator al Cavaway.

Alexandrion Group este format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile SABER 1789, iar portofoliul include băuturile Alexandrion 5* şi 7*, dar şi vinars Brâncoveanu XO, VS şi VSOP, lichiorul de fructe Saber Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova.

Începând cu anul 2018, grupul și-a extins activitatea printr-o achiziţie în domeniul producţiei de vin din România, cu vinuri și spumante reunite acum sub entitatea corporate The Iconic Estate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.