Alaska Airlines a început inspecţiile preliminare la unele dintre aeronavele sale Boeing 737-9 MAX, ÎN timpul weekendului, compania precizând că până la 20 de avioane ar putea fi supuse controalelor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Transportatorul a mai spus că va iniţia şi va îmbunătăţi propriile niveluri de control al calităţii privind producţia avionului şi a iniţiat o revizuire a sistemelor de control şi calitate a producţiei Boeing, inclusiv supravegherea furnizorilor de producţie ai Boeing.

Alaska Airlines a declarat că s-a angajat într-o conversaţie sinceră cu CEO-ul şi echipa de conducere a Boeing, la începutul săptămânii trecute, pentru a discuta planurile lor de îmbunătăţire a calităţii, pentru a asigura livrarea avioanelor de cea mai înaltă calitate în afara liniei de producţie, pentru Alaska.

Compania aeriană a spus că Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA) va solicita mai multe date de la Boeing înainte de a aproba inspecţiile propuse de producătorul companiei aeriene şi instrucţiunile de întreţinere utilizate pentru a efectua inspecţiile finale, pentru a readuce în siguranţă 737-9 MAX în funcţiune.

FAA a prelungit vineri blocarea la sol a avioanelor Boeing 737 MAX 9, pentru noi verificări de siguranţă, şi a anunţat că va înăspri supravegherea Boeing după ce un panou de uşa al cabinei pasagerilor unui avion nou s-a rupt în timpul zborului.

Sub o supraveghere mai strictă, autoritatea de reglementare va audita linia de producţie şi furnizorii Boeing 737 MAX 9 şi va lua în considerare ca o entitate independentă să preia de la Boeing anumite aspecte ale certificării siguranţei aeronavelor noi, pe care FAA le-a atribuit anterior producătorului de avioane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.