Consiliul Judeţean Arad a aprobat, marţi, un proiect de hotărâre privind schema de ajutor de stat pentru companiile care se angajează să opereze pe Aeroportul din Arad, timp de cel puţin 12 luni, cu o frecvenţă de cel puţin două ori pe săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Arad a aprobat, marţi, proiectul de hotărâre privind schema de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii companiilor aeriene de pe Aeroportul Arad în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID – 19, precum şi documentele care trebuie depuse pentru solicitarea acordării acestui ajutor.  

”Este un demers necesar pentru a veni în sprijinul operatorilor aerieni şi al Aeroportul Internaţional Arad. Ne dorim ca prin această măsură să susţinem mediul economic, dar şi să oferim noi oportunităţi pentru investiţii în economia judeţului”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, potrivit unui comunicat de presă al CJ Arad. 

Conform schemei de ajutor de stat, aprobată în prealabil de către Comisia Europeană, beneficiarii măsurii sunt companiile aeriene care se angajează să opereze zboruri regulate de pe sau către Aeroportul Arad şi îndeplinesc criteriile de eligibilitate, printre care prezentarea unui plan de afaceri prin care se angajează să opereze zboruri regulate din sau către Aeroportul Arad pentru cel puţin patru destinaţii, cu o frecvenţă minimă de 2 ori pe săptămână, pentru o perioadă de cel puţin 12 luni.  

Bugetul total al schemei de ajutor de stat este de maxim un milion de euro, suportat din bugetul judeţului Arad. 

 Ajutorul per companie nu poate depăşi suma de 600.000 de euro şi va fi acordat în două tranşe, până cel târziu la data de 30 iunie 2023. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.