Airbus reduce producţia a doua modele de avioane, A380 superjumbo şi avionul militar de transport A400M, pentru limitarea costurilor, măsură care pune în pericol până la 3.700 de locuri de muncă în Europa, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Posturile respective se află în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Spania, a anunţat miercuri compania.

Producţia de aeronave A380 superjumbo va fi redusă la şase avioane pe an, începând din 2020, în timp cea cea de avioane A400M la opt unităţi.

”Compania are încredere că va putea să ofere alternative pentru majoritatea angajaţilor afectaţi prin intermediul unor programe”, a anunţat Airbus, adăugând că 12% dintre angajaţi schimbă de obicei rolurile deţinute în fiecare an, ceea ce conferă flexibilitate pentru redistribuirea acestora între divizii şi subsidiare.

Airbus a anunţat Consiliul Munctiroilor Europeni în legătură cu ritmul mai scăzut de producţie şi va începe acum un proces de consultări privind implicaţiile pentru forţa de muncă şi posibilele eforturi de atenuare a impactului.

Grupul rancez anunţase luni că reducerea producţiei şi a numărului de locuri de muncă la cele două programe este iminentă.

A380 a avut probleme cu vânzările, compensate numai parţial de o comandă de 9 miliarde de evioane din partea companiei Emirates din Dubai, primită luna trecută, în timp ce construcţia avioanelor militare a fost afectată de întţrzieri, depăşiri de costuri şi probleme de performanţă care au determinat unele guverne să îşi revizuiască cerinţele.

Airbus a librat 15 avioane superjumbo în 2017, dar în acest an va construi doar 12 astfel de avioane, iar în 2019 numai opt. Un volum de 6 livrări pe an va permite ca aeronava cu punte dublă să fie produsă cu eficienţă industrială, permiţând ca programul să continue în următorii ani, a explicat compania.

Producţia de avioane militare de transport A400M a avut probleme de ani de zile, cu depăşiri ale costurilor de peste 8 miliarde de euro. Airbus a precizat că a încheiat un acord cu statele cumpărătoare care îi garantează viitorul avionului care va fi construit ăntr-un ritm mai lent. Circa 15 avioane vor fi livrate în acest an, iar în 2019 numai 11.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.