Air France-KLM a semnat un acord definitiv cu firma cu capital privat Apollo Global Management pentru o injecţie de capital de 500 de milioane de euro, pentru una dintre unităţile sale de inginerie şi întreţinere, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofertele de vânzare şi leaseback sunt mecanisme comune de finanţare în aviaţie. Dar un val de investiţii din noi surse de finanţare a crescut concurenţa pentru companiile tradiţionale de leasing.

Finanţarea de la Apollo va fi folosită pentru activitatea de componente de inginerie şi întreţinere (MRO) a companiei franceze şi nu va avea ca rezultat schimbarea proprietăţii diviziei şi nici nu va avea vreun impact asupra contractelor angajaţilor, a spus compania.

Apollo va subscrie obligaţiuni perpetue purtând o rată a dobânzii de 6,9% în primii trei ani, după care vor fi aplicate creşteri graduale şi plafoane, a spus compania.

Air France va avea posibilitatea de a le răscumpăra în orice moment după trei ani.

Air France-KLM şi Apollo Global Management au intrat într-o soluţie similară anul trecut, în care firma cu capital privat a investit 500 de milioane de euro în companie pentru a ajuta la rambursarea ajutorului primit de la statul francez.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.