Agenţia de turism online Vola.ro a anunţat, vineri, că a atins în ianuarie un record în ceea ce priveşte numărul biletelor de avion emise, peste 47.000, în creştere cu 60% faţă de luna precedentă şi cu 10% faţă de luna ianuarie 2019, peste 1.500 de bilete de avion fiind emise zilnic, către aproximativ 350 de destinaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii companiei spun că ianuarie este cea mai bună lună pentru rezervarea biletelor, când preţurile sunt mai mici cu până la 60% faţă de preţul mediu din restul anului. Dacă în ianuarie preţurile sunt cu până la 60% în medie mai mici pentru rezervările făcute în ianuarie spre deosebire de rezervările efectuate în restul anului, în luna februarie, preţul mediu creşte cu aproximativ 20% pentru fiecare destinaţie.

”Campania Ieftinuare comunicată de Vola.ro a anunţat bilete de avion mai ieftine cu până la 60%, în prima lună a anului. Preţurile au început de la 20 euro/bilet de avion, iar diferenţa s-a văzut pentru peste 347 de destinaţii diferite din întreaga lume vândute de Vola pe perioada campaniei”, arată un comunicat al companiei.

În ianuarie 2019 au fost vândute peste 42.000 de bilete de avion, iar în 2020, 47.000 de bilete.

”Recordurile de vânzări s-au înregistrat încă din primul weekend din luna ianuarie: cele mai multe bilete emise cumulat într-un weekend şi cele mai multe bilete emise într-o singură zi: 2.034 de bilete emise pe 7 ianuarie. Trendul ascendent al lunii ianuarie a continuat până spre finalul lunii, astfel că pe 21 ianuarie s-a înregistrat un nou record de bilete, Vola.ro emiţând 2.093 de bilete de avion într-o singură zi”, precizează compania.

Preţurile unui bilet de avion dus-întors au început de la 20 euro/persoană

Românii au beneficiat de preţurile mici din ianuarie în special pentru destinaţiile europene operate de companii aeriene low cost. Preţurile unui bilet de avion dus-întors au început de la 20 euro/persoană, pentru destinaţii precum Londra, Roma sau Bruxelles. Călătorii care şi-au dorit un city-break la Veneţia au putut plăti de la 30 euro/persoană, iar pentru destinaţii precum Madrid, Dublin şi Londra preţurile au pornit de la 45 euro/persoană.

Cei care şi-au dorit să ajungă în ţarile nordice au putut rezerva un bilet de avion spre Billund, Danemarca, la doar 34 euro de persoană. Şi destinaţiile exotice au fost rezervate la preturi scăzute, astfel că biletele de avion spre Dubai au fost cu până la 40% mai ieftine decât în restul anului, iar Bangkok cu peste 30% mai ieftin decât în restul anului.

”Luna ianuarie sau ‘ieftinuarie’, cum am decis noi să o redenumim, ne-a depăşit orice aşteptări de vânzări. Speram să avem o creştere de 2-3.000 de bilete de avion faţă de anul trecut, dar iată că majorarea a fost de fapt de 5.000 de bilete de avion emise în plus faţă de luna ianuarie, 2019. Ne-am dorit să transformăm luna ianuarie în cea mai bună ocazie pentru achiziţia biletelor de avion de peste an, un Black Friday pentru iubitorii de călătorii, iar cifrele arată că am şi reuşit acest lucru. Daca în 2018 depăşeam pragul de 40.000 de bilete emise într-o lună, iată că acum ne apropiem de pragul de 50.000 de bilete emise într-o singură lună”, a declarat Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro.

În 2015, Vola.ro a primit o investiţie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, acelaşi fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot şi Vector Watch. În 2018, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 9,2 milioane de euro în creştere cu 33% faţă de 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.