Noua modă în materie de vacanţe prinde contur şi în România, astfel că cererile pentru circuitele turistice au crescut cu 15% în 2019, arată datele transmise miercuri de Eturia, agenţie de turism specializată în vacanţe exotice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un circuit în India, Rusia sau Maroc costă aproximativ 1.600 de euro şi poate ajunge la 4.000 de euro, pentru un circuit de 14 zile în Indonezia. De asemenea, un circuit de 15 zile în Peru şi Bolivia costă tot circa 4.000 de euro, iar unul de 14 zile în Namibia, Botwsana şi Cascada Victoria este 3.900 euro.

"Profilul turistului român, precum şi deciziile de cumpărare se modifică în mod firesc, în fiecare an. Analizând solicitările de vacanţe aferente anului 2018 versus cele din 2019 am constatat o creştere cu 10-15% a interesului călătorului român pentru circuite. Astfel, clienţii noştri aleg circuitele clasice concepute pentru a vizita atracţiile de top dintr-o ţară într-un interval de timp mai scurt la un buget rezonabil, dar şi circuitele multi-ţări, care combină experienţe din două sau mai multe ţări. Nici colecţia de Circuite adventure sau Safari nu este neglijată de către turişti, care aleg astfel de programe pentru adrenalină şi experienţele memorabile", a declarat Sorin Stoica, director general al Eturia.

Acesta afirmă că tot mai mulţi clienţi îşi doresc să exploreze lumea evitând traseele clasice aglomerate, aşa că aleg circuitele "off the beaten track".

Cuplurile pe de o parte, dar şi persoanele singure reprezintă publicul ţintă pentru vacanţă de tip circuit. Turistul român care alege circuitele cu sau fără însoţitor îşi doreşte să călătorească alături de alţi turişti pentru a împărtăşi entuziasmul de a descoperi împreună destinaţia aleasă. Şi familiile cu copii mai mari de 10 ani aleg circuite, aceasta fiind vârsta la care copii încep să fie interesaţi de civilizaţii sau de anumite obiective, numărul acestora crescând în fiecare an. 

„Atu-urile unui circuit versus o vacanţă de oraş plus plajă, sau alt tip de sejur sunt multiple. Astfel, doar în cadrul unui circuit poţi descoperi cu adevărat o destinaţie, itinerarele sunt concepute astfel încât să includă toate atractiile ce trebuie văzute la destinaţie. Ofertele noastre includ toate costurile şi comisioanele asociate pachetelor turistice: cazări, bilete de avion şi taxele de aeroport, mese, transferuri şi tururi conform programului, taxele de intrare la obiectivele turistice, asigurare complexă de călătorie, circuitele de grup includ chiar tipsurile care se dau la şoferii şi ghizii locali", declară Sorin Stoica.

Acesta a făcut şi un clasament al celor mai căutate cinci circuite: Croazieră cu însoţitor în Japonia & Coreea de Sud de 19 zile; circuit de grup cu însoţitor în Mexic & Cuba de 16 zile; circuit pe SUA Vest de 13 zile; China & Tibet este un circuit de grup cu însotitor Eturia, de 16 zile; Discover Rusia este un circuit de 8 zile.

Preturile vacanţelor de tip circuit diferă în funcţie de durată, număr de persoane, tip de circuit cu sau fără însoţitor şi bineînţeles de destinaţie. Astfel bugetele variază de la 1.590 euro de persoană, până la 3.990 euro de persoană.

„Vacanţele de grup cu însoţitor sunt printre cele mai apreciate produse Eturia. Mulţi dintre clienţii noştri doresc să călătorească împreună cu alţi turişti cu care pot socializa şi interacţiona. Serviciile oferite de însoţitorul de grup, ghizii locali şi activitatile pe care le pot face doar alături de un grup sunt câteva dintre motivele pentru care acest produs este din ce în ce mai apreciat, devenind un produs la modă”, declară Sorin Stoica, CEO Eturia.

Eturia este agenţie de turism specializată în vacanţe exotice personalizate şi vinde peste 120 de destinaţii din întreaga lume. Eturia are peste 57 de angajati şi trei sedii în: Bucureşti, Piatra Neamţ şi Cluj.

În anul 2018, Eturia a înregistrat o cifră de afaceri de 12 milioane de euro, iar în 2019 prevede o creştere de 20% comparativ cu 2018.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.