NJJ Presse, un holding al neconformistului afacerist francez în sectorul telecomunicaţiilor Xavier Niel, a cumpărat participaţia miliardarului ceh Daniel Kretinsky la cotidianul Le Monde şi s-a angajat să transfere aceasta şi o participaţie deja deţinută la publicaţie într-un fond care apără libertatea presei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate acţiunile deţinute începând cu anul 2019 de compania domnului Daniel Kretinsky la societatea Le Nouveau Monde au fost achiziţionate de NJJ Presse (...) cu angajamentul irevocabil al NJJ Presse de a transfera aceste acţiuni, împreună cu acţiunile deja deţinute direct, în Fondul pentru libertatea presei”, a spus NJJ într-o declaraţie trimisă Reuters.

Magnatul financiar Matthieu Pigasse, care şi-a vândut o parte din pachetul de acţiuni la Le Monde lui Kretinsky, îşi va pune şi el acţiunile în acest fond, a spus NJJ.

Financial Times relatase cu puţin timp înainte că este pe cale să fie convenit un acord de cumpărare a acţiunilor magnatului energetic ceh, o tranzacţie în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.