Cifra de afaceri a companiilor din industrie a scăzut în luna iunie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 0,2%, după o creştere de 7,6% în mai, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mai, afacerile din industrie au crescut cu 7,6% faţă de aceeaşi a anului trecut şi cu 8,7% faţă de luna precedentă.

În luna iunie, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut atât faţă de luna precedentă cu 7,6% cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 0,2%.

Afacerile au coborât ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare (-0,4%). Industria extractivă a crescut cu 7,9%.

Pe marile grupe industriale, industria bunurilor de capital a scăzut cu 3,5%. Creşteri au înregistrat: industria energetică (+5,5%), industria bunurilor de uz curent (+2,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1,5%) şi industria bunurilor intermediare (+0,1%).

În primele şase luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, afacerile din industrie au crescut pe ansamblu cu 6,2% datorită creşterii industriei extractive (+12,8%) şi industriei prelucrătoare (+6%).

În 2018, cifra de afaceri din industrie, comparativ cu 2017, a crescut pe ansamblu cu 11,8% datorită creşterii industriei prelucrătoare (+12%) şi industriei extractive (+6%).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.