Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în noiembrie cu 12,4% faţă de aceeaşi lună a anului anterior, ritm încetinit faţă de octombrie, în special ca urmare a majorării semnificative a afacerilor din industria extractivă, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna octombrie, afacerile din industrie au crescut cu 17,2% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

Cumulat, în primele 11 luni din 2017, cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut cu 11,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. 

În noiembrie, cea mai mare creştere a fost înregistrată în industria extractivă (+17,8%), în timp ce afacerile din industria prelucrătoare, cu cea mai mare pondere, au urcat cu 12,3% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.  

Pe mari grupe industriale, industria energetică a crescut cu 21,7%, industria bunurilor de capital a crescut cu 16,1%, industria bunurilor intermediare - cu 11,2%, industria bunurilor de folosinţă îndelungată  - cu 7,7%, iar industria bunurilor de uz curent - cu 6,9%.

Faţă de luna anterioară, cifra de afaceri a companiilor din industrie a scăzut în luna noiembrie cu 0,7%.

În 2016, cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut cu 4,7% faţă de 2015, ritm dublu faţă de cel înregistrat în anul precedent. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.