Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 9,7%, un ritm crescut faţă de cel din luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În martie, faţă de aceeaşi a anului trecut, afacerile din industrie au crescut cu 4,6%.

În luna aprilie 2019, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă cu 4,7%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a crescut cu 9,7%.

Afacerile au avansat datorită creşterii din industria prelucrătoare (+9,9%) şi din industria extractivă (+5%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,3%), industria bunurilor de capital (+10,9%), industria bunurilor intermediare (+9,6%), industria bunurilor de uz curent (+8,7%) şi industria energetică (+7,1%).

În primele patru luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, afacerile din industrie au crescut pe ansamblu cu 7,4% datorită creşterii industriei extractive (+11,3%) şi industriei prelucrătoare (+7,3%).

În 2018, cifra de afaceri din industrie, comparativ cu 2017, a crescut pe ansamblu cu 11,8% datorită creşterii industriei prelucrătoare (+12%) şi industriei extractive (+6%).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.