Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în ianuarie cu 13,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm accelerat faţă de cel din luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 9,7%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În decembrie 2017, faţă de decembrie 2016, afacerile cu maşini au crescut cu 7,1%, iar serviciile prestate populaţiei au avansat cu 20,1%.

În ianuarie 2018, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,1% fiecare.

Avansul a fost susţinut de creşterile înregistrate la comerţul cu autovehicule (+20%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+14,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,4%). Activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 2,3%.

Totodată, în ianuarie 2018 faţă de ianuarie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 9,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,8%.

Avansul a fost susţinut de activităţile de spălare, curăţarea (uscată) articolelor textile şi a produselor din blană (+19,3%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+16,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+12,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,1%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,5%).

În 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,1% faţă de 2016, ritm încetinit faţă de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,5%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.