Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat vineri că aeronavele de lung-curier pot opera fără restricţii pe aeroportul Henri Coandă, după ce a primit certificarea Comisiei Europene (CE) referitore la standardele europene de siguranţă în domeniul aviaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Termenul impus de Comisia Europeană (CE) pentru conformarea tuturor aeroporturilor din statele UE este 31 decembrie 2017, dată la care intră în vigoare noile criterii europene. Aeroportul Henri Coandă a respectat şi până în prezent standardele europene de siguranţă aeronautică, iar, începând cu 20 decembrie, principala poartă aeriană a României îndeplineşte inclusiv criteriile impuse de noul regulament al Comisiei Europene”, se arată în comunicat.

Scopul regulamentului CE este implementarea şi menţinerea celor mai stricte standarde de siguranţă a aviaţiei civile la nivelul aeroporturilor europene. Certificarea acordată CNAB autorizează aeroportul Henri Coandă Bucureşti să opereze în siguranţă, fără restricţii, inclusiv aeronave de tip lung-curier, care pot realiza zboruri transatlantice.

”Pentru obţinerea acestei certificări, am impus ca priorităţi eficientizarea procedurilor operaţionale, redimensionarea investiţiilor în infrastructura aeroportuară şi realizarea urgentă a lucrărilor de reparaţii la piste, platforme şi căi de rulare, cu preocupare majoră pentru menţinerea celor mai stricte standarde de siguranţă a operaţiunilor aeriene pe aeroporturile din Bucureşti”, a precizat directorul general al CNAB, Bogdan Mîndrescu.

În acest an, compania a început şi a încheiat lucrările de întreţinere şi reparaţii la structura rutieră a pistei numărul 1 a aeroportului şi la căile de rulare a aeronavelor.

”Lucrările au totalizat o suprafaţă de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 şi alţi 27.745 mp la platforme şi la căile de rulare a avioanelor”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.